Nyheder5. februar 2009

Susanne Georgi: Vandt Melodi Grand Prix i Andorra

Me & My-søsteren sang sig i aftes suværent til førstepladsen i finalen i miniput-nationen
Susanne Georgi deltog i det danske Melodi Grand Prix i 2007, nu går hun videre til det internationale for Andorra
Susanne Georgi deltog i det danske Melodi Grand Prix i 2007, nu går hun videre til det internationale for Andorra
 Foto: All Over

For første gang nogensinde sender Danmark hele to hold til det europæiske Melodi Grand Prix, der afholdes i Moskva til maj. Det står klart, efter danske Susanne Georgi i aftes vandt det lokale Melodi Grand Prix i Andorra med sangen "La Teva Desicio". Den opnåede hele 66 procent af stemmerne og satte dermed sine kun to konkurrenter godt og grundigt til vægs.

Susanne Georgi er i Danmark mest kendt som den ene halvdel af popduoen Me & My, der i 90'erne storhittede herhjemme med sangen "Dub-I-Dub". Succesen fik Susanne og gruppens andet medlem, søsteren Pernille, til at rejse til skattelyet Andorra, der ligger højt oppe i Pyrenæerne på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Her har de begge boet de sidste 13 år, og nu er Susanne altså klar til, at repræsentere landet til det europæiske Melodi Grand Prix.

Her bliver den katalanske tekst skiftet ud med en engelsk af slagsen, og sangen kommer således til at hedde "Get a Life". Andorra har fem gange tidligere stillet op til Melodi Grand Prix'et, men miniputnationen er aldrig kommet videre fra semifinalen. Mon ikke landet alligevel kan se frem til at modtage flere stemmer end normalt, i hvert fald fra Danmark?

Sponsoreret indhold