Nyheder30. august 2023

Sunset Boulevard tænker ud af madboksen: Lancerer ChatGPT burger

Restaurantbranchen ser nu også ud til at have fået øjnene op for de nye muligheder, som kunstig intelligens har skabt
Således ser den nye ChatGPT-skabte burger ud, der bærer navnet "Hereford Smokey Bearnaise".
Således ser den nye ChatGPT-skabte burger ud, der bærer navnet "Hereford Smokey Bearnaise".
 Foto: Sunset Boulevard

Normalt er det muligt at give sit kompliment til kokken efter et velindtaget måltid, men det kan blive svært, hvis du spiser Sunset Boulevards kommende burger.

For nok kan du rose vedkommende, der har smækket bolle og bøf sammen, men vedkommende bag burgeren er ikke lavet af kød og blod.

I stedet har fastfoodkæden fået hjælp af det kunstige intelligensværktøj ChatGPT til at skabe burgeren, der har fået navnet ”Hereford Smokey Bearnaise”.

– Vi fodrede ChatGPT’en med vores viden om danskernes præferencer, Sunset Boulevards ingredienser og menu og vores metoder omkring tilberedning af maden frisk på bestilling. Efter lidt frem og tilbage, kom den frem med især ét interessant forslag, som vi testede og faldt for, siger Jens Broch, der er administrerende direktør hos Sunset Boulevard.

Burgeren består af klassiske ingredienser som herefordbøf og bearnaisemayo, der kombineres med chipotlemayo.

Selv om computerviden altså har hjulpet med at skabe kædens nyeste bud på en ret, som kunderne kan lide, er det ikke tanken at den kunstige intelligens skal overtage den fremtidige produktudvikling.

– Nej, ChatGPT skal ikke udvikle vores mad fremover. Det er os, der kender vores gæster bedst og kan vurdere, hvad der vil falde i danskernes smag. Men AI kan medvirke til idéudviklingen, og det er vi nysgerrige efter at undersøge nærmere, siger Jens Broch.

Hereford Smokey Bearnaise vil være tilgængelig i alle Sunset Boulevards restauranter landet over fra 6. september.

Sponsoreret indhold