Nyheder26. april 2021

Sundhedsstyrelsen: Social boble kan udvides

Nu kan man udvide den sociale boble fra fem til ti personer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/foraar2.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen udvider nu den sociale boble, så man kan se ti personer udover dem, man bor sammen med, går på arbejde, i skole og til fritidsaktiviteter med.

Det betyder reelt, at man kan øge sin sociale boble fra fem til ti personer.

Anbefalingen er i overensstemmelse med forsamlingsloftet.

Men man bør ifølge Sundhedsstyrelsen stadig undgå at være for mange sammen i private hjem, og hvis man skal ses med nogen, man ikke plejer at ses med, anbefales det, at man møder hinanden udenfor.

Anbefalingen kommer selv om flere og flere bliver vaccineret, og epidemien er under kontrol. Men samtidig går vi en varmere tid i møde, og det kan få flere til at samles.

Samtidig mener Sundhedsstyrelsen, at det er vigtigt, at vi fortsat husker de gode råd om at holde afstand, bliver hjemme ved symptomer, lufter ud og undgår at være for mange sammen indendørs.

”Vi har savnet at se vores vanlige omgangskreds, og vi vil i de kommende måneder gradvist kunne udvide, hvor mange vi ser. Lige nu anbefaler vi, at man maksimalt ser 10, og hvis man inviterer venner og familie på besøg derhjemme, så ikke samles mere end 10 indendørs," siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Hun udtaler i en pressemeddelelse, at det samtidig er vigtigt at huske, at grundlaget, for at det overhovedet kan lade sig gøre, er at danskerne holder fast i de gode råd – dem, der hjælper os med at holde smitten under kontrol.

"Det gælder nu, hvor den ny coronavirus er her, men det gælder faktisk også på sigt, hvor de gode råd kan hjælpe os med at forebygge andre smitsomme sygdomme,” siger vicedirektøren.

Sundhedsstyrelsen har i forbindelse med genåbningen opdateret pjecen om socialt samvær, som kan give gode råd til, hvordan man kan være sammen, samtidig med at man husker de smitteforebyggende råd.

Sponsoreret indhold