Nyheder3. december 2021

Sundhedsstyrelsen: Bekymrende, at nogen aktivt opsøger covid-19

Sundhedsstyrelsen ser med bekymring på vaccineskeptikere, der aktivt forsøger at få corona - blandt andet ved at dele slikkepinde og karameller
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20211129-112537-a-1920x1157we.jpg
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sundhedsstyrelsen udtrykker bekymring over, at nogen opsøger covid-19.
Andreas Rudkjøbing, der er læge i Sundhedsstyrelsen, skriver i en mail til TV 2 Lorry, at styrelsen er bevidst om, at der florerer en del misinformation, fejlagtige påstande og alvorlige misforståelser på sociale medier - Det er bekymrende, at covid-19 er en sygdom, nogen aktivt vil opsøge, særligt når der findes vacciner, der er effektive og sikre, skriver lægen.

Coronaskeptiske grupper

I grupper på sociale medier skriver personer, der ikke vil vaccineres mod covid-19, om at lade sig smitte med coronavirus med vilje for at få coronapas. Det skriver TV 2 Lorry. Mediet har talt med flere personer, der aktivt opsøger smitte med coronavirus. En af personerne fortæller, at hun tog hjem til en god ven, der var blevet testet positiv for coronavirus og delte en slikkepind med ham. Det lykkedes hende dog ikke at blive smittet.

En af de anonyme personer fortæller TV 2 Lorry, at hun opsøger smitte for at få et gyldigt coronapas.

Forsøger at opnå gyldigt coronapas

Når man har været smittet med coronavirus, har man nemlig et coronapas, der varer i seks måneder. Derudover kan man få et coronapas ved at være vaccineret, eller hvis man har en negativ PCR-test, der er maksimalt 72 timer gammel eller en negativ lyntest, der ikke er mere end 48 timer gammel.
Fra 12. november har der været krav om coronapas i blandt andet nattelivet og på restauranter. Mandag trådte yderligere restriktioner i kraft, så man skal bruge coronapas på statslige arbejdspladser, uddannelser og steder, hvor der er mere end 100 indendørs og 1000 udendørs. Vaccination er frivillig og gratis i Danmark. Alle sundhedsmyndigheder opfordrer desuden på det kraftigste til, at man lader sig vaccinere.

Langt fra vaccinetvang

På et pressemøde onsdag sagde statsminister Mette Frederiksen, at regeringen er meget langt fra at overveje vaccinepligt i Danmark. - Det enkelte menneske skal kunne træffe den beslutning. Men vi vil gerne lægge vægt på, hvor vigtigt vi mener, det er at blive vaccineret, sagde hun. Selv om der er folk i Danmark, der ikke vil vaccineres, har langt størstedelen af befolkningen fået to vaccinestik. Mere end tre fjerdedele af danskerne er nemlig færdigvaccinerede. Andreas Rudkjøbing, der er læge i Sundhedsstyrelsen, skriver i en mail til TV 2 Lorry, at styrelsen er bevidst om, at der florerer en del misinformation, fejlagtige påstande og alvorlige misforståelser på sociale medier - Det er bekymrende, at covid-19 er en sygdom, nogen aktivt vil opsøge, særligt når der findes vacciner, der er effektive og sikre, skriver lægen.

Sponsoreret indhold