Nyheder18. maj 2009

"Strippers vs zombies": Sild med kædesave

Nu kan du få fingrene i filmen, der handler om en flok letpåklædte damer der går amok i L.A.'s gader
Stripperne går i kamp mod zombierne
Stripperne går i kamp mod zombierne

Et eksperiment med narkoludere går grueligt galt og ender med at sende en horde at letpåklædte kvinder på gaden i L.A - som zombier. De levende døde går til angreb på en stripklub, og de forfærdede strippere må forsvare deres liv og levevej mod de indtrængende zombie-ludere.

Endestående elendig
Det er plottet i splatterfarcen "Strippers vs Zombies" (originaltitel "Zombies, zombies, zombies"), som netop er udkommet på dvd. Filmen kan ses på utallige niveauer - både som en kønskamp om herredømmet over egen krop versus fremmedgørelse og umyndiggørelse. Men filmen kan mest som en ekstremt dårlig gang lort med svage effekter, himmelråbende talentløst skuespil og et budget på højst et par kroner.

Sådan skal den slags film nu engang være, men med splatterklassikere som "Cannibal Holocaust", "Reanimator" og "Scanners" i baghovedet er "Strippers vs Zombies" helt enestående elendig.

Der er ellers masser af splatter-klassikere som machete-i-frontallap, issyl-gennem-kranie - og også en lille ny: ansigt-saves-af-med-kædesav. Sidsnævnte er dog så dårligt eksekveret, at det, som burde ligne blod, mest minder om nutella, hvorfor man bliver lækkersulten af at se scenen - og det er vel ikke meningen med en splatterfilm.

Et andet kritikpunkt er klipningen: Økse nærmer sig zombiehovede. Klip. Plastikhovede ruller hen over asfalt. Zombieluder bider i arm. Klip. Arm-attrap kastes ind på settet af umælende praktikant i kulissen. Det er simpelthen ikke standard for splatterfilm, hvor VI VIL SE DET HELE - det er det, der er det sjove! Derfor er George A. Romeros legendariske splattertrilogi, "Dawn, Day og Night of the living dead" stadig seværdig - og derfor er "Strippers vs Zombies" det ikke.

Ketchup eksplosion
Det store klimaks indfinder sig, da alle zombieluderne eksploderer i et miskmask af ketchup-strint og specielle effekter, men det er lige som om, man ikke rigtig FØLER med staklerne, som bliver ramt af de flyvende kødtrevler.

Filmen er instruktørdebut for mennesket med navnet Jason M. Murphy, men hvis du synes, du har hørt det navn før, er det helt rigtigt. Murphy var jo produktionsassistent på "Kermits sumpede år" (Kermit's Swamp Years) fra 2002 - en film, vi aldrig kom os over.
I hovedrollen som zombieluder-dominatrix finder vi Lyanna Tumaneng, som slog sit navn urokkeligt fast i flimen "The Fiesta Grand - hasta las chanclas" fra 2007. Hendes ene bryst anes cirka halvvejs i filmen, og det er nok værd at se på slow-mode igen og igen og igen.

"Strippers vs Zombies" er klart under lavmålet af, hvad splattergenren byder på - og derfor født kult.

Sådan får du filmen

Kunne du tænke dig at få filmen med cult-potentiale? Så send en mail til web@seoghoer.dk . De 10 hurtigste får dvd'en med posten.

Sponsoreret indhold