Nyheder14. april 2024

Strip-bureauer: Ny polterabend-tendens har ramt København

Stripshows til polterabender er blevet mindre populære i hovedstadsområdet. Metoo og ny opfattelse af ægteskabet er en del af forklaringen, mener professor og lektor

Polterabendsæsonen er så småt i gang, men i København bliver der i mindre grad end tidligere booket stripshows til den festlige dag.

Sådan lyder det fra flere bureauer for stripshow, skriver TV 2 Kosmopol.

- København er meget faldende, når det kommer til stripshows til polterabender. Her i weekenden er to ud af 15 bookinger (i alt - ikke kun polterabend, red.) i København, siger Diana Nila, der er eventkoordinator i Sky Strip, til TV 2 Kosmopol.

Også Dansk Showservice melder, at der bliver booket færre stripshows til polterabender i hovedstadsområdet. Et tredje firma melder også om faldende efterspørgsel på stripshows.

Bureauerne Charlotte Schou og Strip Danmark oplever hverken flere eller færre bookinger på stripshows til polterabender, men fra sidstnævnte lyder det, at “jyder er mere begejstrede for strip”.

Den 24-årige stripper med kunstnernavnet ’Chloe by night’ fra Københavns Nordvestkvarter mærker også tendensen.

- Jeg er blevet mindre selektiv, og jeg er villig til at køre længere for at få flere jobs - i stedet for de jobs, der ikke længere er i København, siger Chloe til TV 2 Kosmopol.

TV 2 Kosmopol kender hendes rigtige navn.

Kenneth Reinicke, der er lektor ved Center for Køn, Magt og Mangfoldighed på RUC, er ikke overrasket over udviklingen.

- Det er simpelthen ikke legitimt på samme måde. Efter Metoo fik vi mulighed for at tænke, siger han og fremhæver, at hans egen forskning peger på, at København ”er mest med her”.

Professor ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet Niels Ulrik Sørensen mener, at ”stripshows til polterabender er en helt særlig stereotyp forståelse af, hvad man har brug for, i forhold til hvor man er i livet”:

- Der venter et ægteskab, hvor man forpligter sig for livet. Det er et billede på den sidste drift eller slet skjulte liderlighed uden for kyskhedsbæltet, siger professoren.

Men:

- I dag tænker man jo, at man skal fortsætte med at realisere sine drømme og leve sine drifter ud i ægteskabet, siger Niels Ulrik Sørensen.

Flere bureauer melder samtidig, at nye polterabend-tendenser vinder frem.

Charlotte Schou oplever således, at drags er blevet et hit til særligt polterabender for kvinder, men også til polterabender for LGBT+-personer, og efterspørgslen går igen hos Strip Danmark.

Og så er der den såkaldte morgenbollefyr og morgenbolledame, som ifølge Sky Strip er blevet yderst populært efter DR-dokumentaren om Simon Spies. Særligt morgenbollefyren hitter til kvinde-polterabends i Københavnsområdet, lyder det.

Sponsoreret indhold