Nyheder13. marts 2024 (opd. 13. marts 2024)

Strejke rammer Hvidovre: Skraldemænd kræver leder hjemsendt

Efter måneders frustration har op mod 30 ansatte nedlagt arbejdet - de kræver leder hjemsendt under advokatundersøgelse
Det kan hurtig mærkes, når skraldemændene ikke kommer. Her er vi dog i Vanløse under en anden konflikt.
Det kan hurtig mærkes, når skraldemændene ikke kommer. Her er vi dog i Vanløse under en anden konflikt.
 Arkivfoto: Søren Lorenzen/Ritzau Scanpix

Skraldemændene i Hvidovre Kommune nedlagde onsdag morgen klokken seks arbejdet efter lang tids utilfredshed med arbejdsmiljøet.

Det oplyser to af kommunens skraldemænd til Fagbladet 3F, ligesom skraldemændene har udsendt en fælles pressemeddelelse.

Strejken skyldes, at en række ansatte gennem en længere periode har oplevet chikane, mobning og hårdt arbejdspres fra en konstitueret leder, som der – ifølge de ansatte, Fagbladet 3F har talt med – ikke er blevet handlet ordentligt på fra kommunen.

- Det er virkelig ikke noget, vi ønsker, men vi ser ikke andre udveje. Vi elsker at arbejde for Hvidovre-borgerne, men vi elsker ikke at blive behandlet sådan her, og vi må erkende, at ledelsen og politikerne ikke ønsker at gøre noget ved det, siger en af medarbejderne, der ønsker at være anonym.

Fagbladet 3F har tidligere talt med flere af medarbejderne, der ønsker at være anonyme af hensyn til repressalier. De fortæller, at knap 40 renovationsarbejderne føler sig udsat for mobning, chikane og overvågning af lederen, der har været ansat siden september, og blandt andet er blevet tvunget til at fejlsortere affald og køre videre i en stor skraldevogn uden gyldigt EU-bevis.

Hvidovre Kommune meddelte 5. marts, at de ville lave en advokatundersøgelse af sagen. I mellemtiden ønsker skraldearbejderne, at den pågældende leder bliver hjemsendt, men det blev der i går stemt imod på et møde i økonomiudvalget i Hvidovre Kommune.

En beslutning, skraldearbejderne er utilfredse med.

- Vi mener, at han bør blive hjemsendt, mens der skal laves denne her advokatundersøgelse. For det er os, der møder ind til de her problemer hver morgen.

-Vi begynder arbejder igen, lige så snart kommunen hjemsender ham, forklarer en af medarbejderne.

Skraldemændene skriver onsdag morgen i en pressemeddelelse blandt andet, at de i mere end seks måneder har råbt højt om arbejdsmiljøet, som hver dag er blevet dårligere.

- Vi har råbt op i så lang tid, og vi har klaget til alle, der kan klages til. I et halvt år er vi gået kommandovejen og har klaget til samtlige ledere i Hvidovre Kommune, herunder borgmesteren og kommunaldirektøren, men ingen lytter. Ingen tør handle, står der.

Skraldemændene kritiserer videre, at kommunen valgt at igangsætte en advokatundersøgelse, som Hvidovre Kommunes borgere skal betale X antal millioner kroner for.

- Hvorfor? Hvorfor hjemsender man ikke den ene leder frem for at ødelægge arbejdsmiljøet for 40 renovationsarbejdere? skriver skraldemændene

De peger på, at fem kollegaer er gået ned med stress, depression og angst og at mindst et halvt dusin yderligere, er på randen til knække sammen.

- Vi kan ikke mere. Vi vil ikke mere. Vi er udkørte, vi er trætte, og vi er ekstremt psykisk belastede, lyder meldingen fra de op imod 30 skraldemænd, der har nedlagt arbejdet her til morgen.

Fagbladet 3F arbejder på at få en kommentar fra Hvidovre Kommune.

Sponsoreret indhold