Nyheder29. november 2017

Stort interview med Helmut Lotti: Jeg er lykkelig igen

48-årige Helmut Lotti var længere tid væk fra rampelyset, end han havde tænkt sig. Men belgieren er glad for, at han ikke er blevet glemt.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/helmut.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Jeg var nødt til at finde ud af, hvad jeg ville med mit liv. Da jeg blev skilt fra min tredje kone, måtte jeg trække i nødbremsen.

Sådan siger 48-årige Helmut Lotti, som efter syv års pause er i gang med en større comebackturné, der bringer ham til Danmark i februar.

– Jeg var ulykkelig, arbejdede alt for meget og var ved at brænde ud. Jeg var nødt til at sige stop for ikke at miste lysten til at optræde, fortæller Helmut Lotti.

Manden, der også er kendt for at være lidt af en spasmager, er pludselig alvorlig, men smiler dog lidt af og til, da SE og HØR møder ham under et ophold i København.

– Jeg ville så gerne være lykkeligt gift, men jeg havde alt for travlt. Ikke blot turnerede jeg meget, hjemme i Belgien var jeg også med i mange ting, der tog en masse tid. I privatlivet tog jeg mange forkerte beslutninger, og det kunne ægteskabet ikke klare, fortæller Helmut Lotti.

– Samtidig udløb kontrakten med mit pladeselskab, så jeg følte, at jeg trængte til en pause. Den blev dog længere, end jeg havde tænkt – jeg havde regnet med to år, men det blev til syv. Det tog tid at finde ud af, i hvilken retning mit liv skulle gå. Før gik alting nok for hurtigt, og det gik ud over både mig selv og min daværende kone, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/helmut-lotti-2.jpg
 Foto: All over
Sådan kender vi den belgiske tenor, som blev megastjerne op gennem 90’erne og 00’erne. Nu er han tilbage. (Foto: All Over)

Helmut Lotti bruger sange som terapi

Helmut Lotti brugte noget af tiden til at skrive personlige sange på sit fædrelandssprog, og det blev til et album, som – oversat til dansk – hed ”Mit hjerte, min krop”.

– Jeg lavede 30 koncerter med kun fire musikere på små steder rundtom i Belgien, men publikum var lidt skuffede, for det var en helt anden Helmut Lotti, de hørte, siger han og fortsætter:

– Det var stille sange med følelser, og det var de ikke vant til. Men jeg er glad for, at jeg gjorde det, for det var for mig en slags terapi, siger Lotti.

Nu er belgieren så tilbage på turné og har samtidig udsendt ”The Comeback Album” med den slags sange, han er kendt for – blandt andet fem Elvis-numre.

Turneen omfatter 57 byer, og i dagene den 18.-22. februar gælder det Aalborg, Aarhus, Horsens og København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/helmut-lotti-1.jpg
 Foto: Peter Grosen

– Jeg arbejdede for hårdt og var for lidt hjemme. Derfor måtte jeg for 3. gang igennem en skilsmisse, siger nu 48-årige Helmut Lotti (Foto: Peter Grosen)

Helmut Lotti har masser af energi

– Jeg har altid været meget heldig med min karriere, og jeg har masser af energi igen. Men jeg har også besluttet mig for, at jeg ikke vil lave mere end fire koncerter om ugen – ellers bliver det for hårdt, lyder det fra sangeren.

– Jeg har da været lidt nervøs for, om publikum holdt fast. Under min lange pause følte jeg, at de respekterede, at jeg trak stikket. Men jeg har mange trofaste fans. Jeg har været overrasket over, at folk stadig spurgte efter mig, men det glæder mig. Jeg forlod selskabet og kunne frygte, at nogen ville tage min plads. Men da jeg kom tilbage, var der ingen, der havde taget min stol, lyder det fra Lotti, som nu smiler igen.

– Jeg vender tilbage som den Helmut Lotti, publikum kender, og med et 22 mand stort orkester. Jeg nyder meget mere at optræde, nu jeg er ude af mine problemer. Jeg er lykkeligere nu, end jeg var for over syv år siden, siger han.

Helmut Lotti er ud over stemmen kendt for altid at være ulasteligt klædt.

– Jeg ved ikke, hvor mange jakkesæt jeg har, men jeg kan sige så meget, at ud over ekskoner er tøj det, jeg bruger flest penge på, siger Helmut Lotti humoristisk.

Sponsoreret indhold