Nyheder23. december 2023

Stormen Pia kan have rodet rundt i den forventede juletrafik

I Vejdirektoratet er man spændt på, hvor mange der har valgt først at køre hjem til jul efter stormen Pia
Fredag var der op til flere timers kø ved Storebæltsbroen, som to gange var kortvarigt lukket på grund af trafikuheld.
Fredag var der op til flere timers kø ved Storebæltsbroen, som to gange var kortvarigt lukket på grund af trafikuheld. Lørdag er al kødannelse afviklet, men de seneste dages stormvejr kan betyde, at flere bilister først lillejuleaftensdag sætter kurs mod deres juledestinationer. Kør derfor i god tid, og hold god afstand, lyder rådet fra Vejdirektoratet.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

De seneste dages blæst og storm kan øge presset på juletrafikken lillejuleaftensdag.

Det fortæller vagthavende ved Vejdirektoratet Martin Rytoft.

- Vi er lidt spændte på, om stormen Pia har rodet rundt i tingene. Vi forventer at få en travl dag, primært mellem klokken 11 og 14, hvor mange begiver sig ud på vejene.

- Det kan godt være, at flere har ventet med at køre til lørdag, så der kommer ekstra pres på. Det betyder stor risiko for tæt trafik, kødannelser og deraf forlænget rejsetid, hvis man skal på tværs af landet, lyder det.

Forventningen er, at mange bilister bevæger sig fra hovedstadsområdet mod Fyn og Jylland.

Det vil især sige Vestmotorvejen over Storebæltsbroen og Fynske Motorvej, og så fordeler trafikken sig ved Kolding i retning mod enten Aarhus eller ned mod grænsen.

- Vi opfordrer til at køre i god tid, holde ekstra afstand og køre efter forholdene. Fredag så vi, at flere uheld spærrede motorvejen, ligesom Storebæltsbroen også var spærret ad flere omgange. Det gav virkelig lang kø for dem, der skulle den vej.

- Så længe, at der ikke sker uheld eller uforudsete hændelser, vil der være få forsinkelser. Men kør alligevel i god tid, lyder opfordringen.

Sponsoreret indhold