Nyheder20. december 2023

Stormen Pia er på vej: DMI opgraderer varsel

En julestorm er på vej, og derfor melder DMI nu om "farligt vejr" flere steder i landet
Heftige vindstød ved den bornholmske nordkyst fredag den 20. oktober 2023. DMI har varslet vind af stormstyrke på Bornholm.. (Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix)
Der er udsigt til heftige vindstød og forhøjet vandstand, når stormen Pia rammer Danmark i juledagene.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Politiet advarer om voldsom julestorm: Sikr dine værdier

Det er ikke kun julehyggen, der venter forude.

Torsdag og fredag rammer stormen Pia nemlig Danmark, og i den forbindelse har DMI opgraderet varslet om storm med vindstød af orkanstyrke ved næsten alle landets kyster.

– Onsdag morgen befinder et lavtryk sig lige øst for Island, og fortsætter mod sydøst med hastig fart og under udvikling. Det ventes at passere lige nord om Færøerne i aften og sætter herefter kurs mod Sydnorge under yderligere udvikling, skriver meteorolog Steen Hermansen i en kommentar på DMIs hjemmeside.

Vinden begynder dog først at tage til i løbet af torsdag formiddag, hvorefter den ventes at nå hård vind til kuling flere steder i landet.

– Langs den jyske vestkyst ventes vinden at nå stormstyrke i middelvind, med vindstød af orkanstyrke, og senere torsdag aften gælder samme for kysterne i kattagat, Lillebælt, Storebælt og den vestlige del af Østersøen, lyder det fra DMI.

Som følge af den kraftige vind varsler DMI desuden forhøjede vandstande, hvilket kan give lokale oversvømmelser.

– I første omgang ved Vadehavet og Vestkysten, senere også i Limfjorden og dele af de indre danske farvande. Vi har derfor nu også et forvarsel ude om forhøjet vandstand, gældende hele fredagsdøgnet, skriver DMI.

Sponsoreret indhold