Nyheder5. juli 2020

Kraftig blæst på vej: Her bliver det værst

Der er ikke meget sol og sommer over de første julidage, og noget kunne tyde på, at i hvert fald den kraftige vind fortsætter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200630-123504-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

I disse første uger af juli er det måske knap så afgørende, om du lige fik pakket solcremen på vej i sommerhuset.

Danmarks Meteorologiske Institut kan i hvert fald oplyse, at der er kraftig vind og generelt ustadigt vejr på vej ind over landet.

Allerede søndag har de fleste hjørner af "sommer"landet været præget af kraftig blæst - sågår vindstød til op omkring stormstyrke - samt stedvise byger.

Natten mellem søndag og mandag byder desuden på byger, der kan være med hagl og torden. Solen kan enkelte steder titte frem ud på aftenen, men det knap så sommerlige vejr fortsætter mandagen med.

Ved kysterne i Nord- og Nordvestjylland en overgang stedvis hård kuling med risiko for vindstød af stormstyrke.

Det skulle ifølge DMI klare lidt op efter tirsdag, men den vestlige og nordlige del af landet kan stadig godt forvente kraftigt blæsevejr.

Den kraftige vind skyldes ifølge instituttet et dybt lavtryk, som kommer nordfra - og som tilsyneladende er usædvanlig for årstiden.

De lidt højere temperaturer, som DMI ellers varslede med deres langtidsprognose forleden, lader altså vente en smule på sig.

Dog kan man ifølge 7-døgns udsigten muligvis godt forvente, at weekenden byder på mere stabilt vejr, samt stigende temperaturer.

Sponsoreret indhold