Nyheder2. maj 2022

Stork ramt af letbanetog: - Det er næsten ubærligt

En stork mistede livet søndag morgen, da den blev ramt af et letbanetog på Djursland
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/colourbox2244506.jpg
 Arkivfoto: Colourbox

Af TV 2 Østjylland

Søndag indløb en melding til storkene.dk, som må have givet svedige håndflader.

Meldingen gik nemlig på, at en stork var død, efter at være blevet påkørt af et letbanetog søndag morgen i nærheden af Trustrup på Norddjurs. Det er nemlig ikke langt fra Revn, hvor et ungt storkepar har bygget rede hos Frank Erichsen, også kendt som Bonderøven fra DR.

Hans Skov, storkeekspert og tilknyttet storkene.dk, bekræfter, at en stork er blevet kørt ned, og at man i første omgang frygtede, at det kunne være en af storkene fra Revn. Det kunne dog ret hurtigt afkræftes, fordi den nu døde stork var ringmærket - og det er ingen af Revn-storkene endnu, skriver TV2 ØSTJYLLAND.

Storken, som kolliderede med letbanetoget, er til gengæld en skånsk stork, viser det sig, som var den ene del af et ungt storkepar, der strejfede omkring.

- Parret har gået på en pløjet mark ved siden af banelegemet, og så er det så uheldigt, at den letter og flyver ind i letbanetoget, forklarer Hans Skov til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forklarer, at det er yderst sjældent, at storke kommer i karambolage med trafik.

- Det er nok 25 år siden, det sidst er sket i Danmark. Og det er meget uheldigt med letbanetog, som jo kører forholdsvis langsomt. Der er meget større risiko for, at det sker på en motorvej, forklarer han.

Hos storkene.dk tog man kontakt til Peter Staunsbjerg, som bor i Trustrup. Han har interesseret sig for storke og er vant til at komme tæt på dem, når han fotograferer storke og andre fugle.

- Jeg blev ringet op og tog ud for at hente og sikre den, siger Peter Staunsbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var ham, som kunne fortælle, at storken var ringmærket og dermed ikke kunne være en af storkeparret fra Revn.

- For mig, der holder meget af fugle, er det næsten ubærligt at stå med en død stork i hænderne. Det er en sjælden og elsket fugl, og derfor er det en trist oplevelse, siger han.

Netop det at storkene er sjældne, betyder, at storken nu skal afleveres på Naturhistorisk Museum i Aarhus, eftersom den figurerer som danefæ.

- Sjældne fugle og dyr må almindelige mennesker ikke beholde. Sjældne arter skal afleveres, forklarer Hans Skov.

Han fortæller i øvrigt, at storkeparret på Kastaniegården hos Frank Erichsen stadig holder til der. Der er dog ikke æg i reden endnu, så om de bliver sommeren over, er et åbent spørgsmål.

- Det er positivt, at de har været der så længe, men de er unge storke, og så længe de ikke har lagt æg, så kan alt ske, siger han.

Sponsoreret indhold