Store genåbningsdag: Få hele overblikket

Har du glædet dig til endelig at kunne komme ned og straffe jern i fitten, eller har du bare drømt om at kunne vade ind på din yndlingsrestaurant uden at have bestilt bord?

Så bliver torsdag den 6. maj, altså i dag, nok din yndlingsdag denne uge.

Vi har samlet et overblik over alt det, der åbner i dag, og hvad retningslinjerne er, så du meget nemmere kan gebærde dig rundt i byen.

Nu kan du gå i biografen

Hvis du har savnet at se film på den helt store skærm, så kan du allerede fra i dag begynde at gå i biografen igen. Det samme gør sig gældende for koncertsale og teatre, der også gerne nu må slå dørene op.

Du skal dog huske at have dit coronapas med dig, det vil sige en negativ test, der er maks 72 timer gammel.

Kom trygt i fitness

Noget af det langt de fleste muligvis har set frem til, er dagen, hvor fitnesscentrene endelig åbner igen.

Du kan fra i dag torsdag uden problemer vade ind i dit lokale center, hvis du har en negativ coronatest, der er 72 timer gammel.

Vær dog opmærksom på, at de forskellige centre kan have forskellige regler om, hvor du skal bære mundbind, og hvor det er okay at tage det af.

Indendørs idræt

Hvis du er voksen og over 18 år gammel, så kan du også nu glæde dig til at deltage i indendørs idrætsaktiviteter. Det er dog kun gældende for ikke-kontakt-sport. Så er du eksempelvis håndboldspiller, må du altså vente lidt endnu.

Til gengæld betyder det, at du er en vandhund, ja, så kan du hoppe i svømmepølen – også selvom du ikke modtager svømmeundervisning.

Igen skal du huske at have en negativ coronatest med dig, der er maks 72 timer gammel.

Nu kan du komme i skole igen

Alle folkeskoleelever – uanset klassetrin – samt elever på erhvervsuddannelser kan nu vende tilbage til de vante rammer i klasseværelset.

Afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser kan også komme tilbage på fuld tid.

Slut med bordbookning

Den udskældte 30-minutters regel er fra i dag også officielt ophævet.

Du kan altså nu sagtens, med en negativ cronatest, valse direkte ind på din yndlingsrestaurant og høre, om der er et ledigt bord.

Du er dermed ikke længere tvunget til at sidde ude i alt slags vejr, hvis du har glemt at booke et bord.

Forsamlingsloftet er blevet hævet

Ikke nok med alle de dejlige ting, der åbner i dag, så er der endnu mere at glæde sig over. Nemlig at forsamlingsloftet fra i dag hedder, at man indendørs må samles op til 25 mennesker, mens man udendørs må samle op til 75.

Der er dog lidt andre regler, når det kommer til koncertsale, biografer og teatrene, der jo kan rumme en del mere.

Private fester må fortsætte efter klokken 23

Står du overfor at skulle holde konfirmation, bryllup, barnedåb eller en anden større begivenhed? Så er denne lempelse lige for dig.

Det er nemlig nu tilladt at lade festen fortsætte, selvom klokken har passeret 23.

Vær dog opmærksom på, at festen alligevel skal overholde forsamlingsloftet om de maks 25 mennesker indendørs, og det er desuden kun mennesker, der deltager i arrangementet, der må have adgang til de lokaler, der bliver benyttet.

Kom til konference

Er du ikke så meget til fitness, koncerter eller at blive blæst bagover lyden ved en biograffilm, så kan det være, det her er mere dig.

Fra i dag kan du nu også komme til konference igen. Det er desuden også muligt at afholde andre møder med erhvervsmæssige og faglige mål med op til 1000 deltagere i sektioner af 500.

Arrangementet skal dog primært være siddende, og deltagerne skal også her huske et negativt coronasvar.

Vær opmærksom på, at der også her er et krav om brug af værnemidler etc.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close