Nyheder2. maj 2016

Stor pose penge til Lisbet Dahl

Lisbet Dahl var én af de tre, der fik 50.000 kr. fra mindefonden efter afdøde kulturminister Niels Matthiasen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_00v9823_002.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
Det var en sand dametur, da årets Niels-priser blev uddelt i Kulturministeriet.
Men kun én af prismodtagerne kendte den afdøde kulturminister personligt. For Niels Matthiasen døde i 1980.
https://imgix.seoghoer.dk/_00v9834.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
– Jeg blev meget glad, da jeg fik at vide, at jeg skulle have prisen, for jeg kendte jo Niels. Derfor betyder det ekstra meget for mig. Han var skøn og sjov mand, sagde Lisbet Dahl – her sammen med sønnen Gustav Wolter. (Foto: Dan Mariegaard) – Niels Matthiasen var en festlig kulturminister, der viste stor interesse for alt kultur. Som ung var jeg på Aalborg Teater, og han kom altid til vores premierer, sagde Lisbet Dahl, der var én af de tre prismodtagere. – Engang var vi på gæstespil i København, og bagefter blev vi alle inviteret hjem privat til Niels Matthiasen. Sådan var han bare, fortalte Lisbet.
https://imgix.seoghoer.dk/_00v9842.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
– Den 11. maj udgiver jeg min eringdringsbog, der får titlen ”Det er næsten som at have været der selv”. Og jeg glæder mig til, at den udkommer, fortalte Eddie Skoller, der havde sin kone, Dorrit Elmquist, med. (Foto: Dan Mariegaard)
https://imgix.seoghoer.dk/_00v9845.jpg
- Jeg kom i regering sammen med Niels Matthiasen i 1971, sagde tidl. udenrigsminister, Kjeld Olesen.Han hyggede sig med tiligere folketingsmand, Søren Hansen. (Foto: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold