Nyheder4. maj 2024

Stor mystik: Lukker Radio4 også "Det sidste måltid"?

Særlige omstændigheder gør sig gældende omkring "Det sidste måltid", som glimrer ved sit fravær på Radio4's lister over programmer, der består eller skal lukkes
Filmproducer og journalist Lærke Kløvedal er vært på det prisvindende program "Det sidste måltid".
Filmproducer og journalist Lærke Kløvedal er vært på det prisvindende program "Det sidste måltid".
 Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Radio4 lukker 24 programmer

24 programmer fik i går kniven som en del af Radio4's nye strategi. Samtidig afslørede kanalen en liste over de få programmer – syv – der overlever omstruktureringen.

– Det er programmer, der har arbejdet superhæderligt, men hvor det hverken er perspektiverende eller langsomt nok til, at man vil høre det en gang om ugen for at få det store overblik, men heller ikke helt live nok til, at lytterne fanger det på dagen, lød det fra kanalens nye administrerende direktør, Nikolai Thyssen, til MediaWatch.

Men hov. Hitprogrammet "Det sidste måltid", som sidste år blev kåret til årets program, er ikke at finde på hverken listen over programmer, der lukker, eller programmer, der er blevet benådet.

Det findes der dog en forklaring på.

Ifølge SE og HØRs oplysninger handler fraværet nemlig om, at "Det sidste måltid", som Lærke Kløvedal er vært på, endnu ikke har fået afgjort sin skæbne. Man er nemlig stadig i gang med at forhandle om, hvad der skal ske med det populære program.

Visse programmer står derfor ikke nævnt på nogen af Radio4's lister.

Sponsoreret indhold