Nyheder4. april 2023

Stor demonstration: Lastbilerne strømmer til Christiansborg

Over 100 lastbiler har tirsdag fundet vej til det indre København, hvor vognmændene og Dansk Industri er imod en ny lov om at indføre en kilometerbaseret afgift for lastbiler i Danmark
Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man skal køre i det indre København tirsdag formiddag. Her ventes der nemlig trafikale udfordringer i takt med demonstrationen. nbsp;
Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man skal køre i det indre København tirsdag formiddag. Her ventes der nemlig trafikale udfordringer i takt med demonstrationen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hundredvis af lastbilchauffører er tirsdag morgen mødt op på Christiansborg Slotsplads i det indre København.

Det skyldes en større demonstration i forbindelse med SVM-regeringens aftale om en ny, foreslået kørselsafgift, der vil påvirke lastbiler på de danske veje.

Nærmere bestemt involverer demonstrationen cirka 100 lastbiler, som holder parkeret langs Børsgade, Slotsholmsgade samt inde i Rigsdagsgården.

Københavns Politi forventer derfor, at det kan give trafikale udfordringer i det indre København.

– Det forventes at påvirke dele af trafikken i Indre By, og vi opfordrer trafikanter til at tænke i alternative ruter gennem byen, lyder det fra Københavns Politi på Twitter tirsdag morgen.

Vognmændene er vrede over den nye aftale, som ventes at blive indført i 2025. 
Vognmændene er vrede over den nye aftale, som ventes at blive indført i 2025.
 Foto: Amalie Lindeburg

SE og HØRs udsendte oplyser da også, at vognmænd fra hele landet er til stede ved Christiansborgs Slotsplads.

En har eksempelvis taget den lange vej fra Skagen, ligesom tre chaufffører har gjort pitstop i Københavns gader, inden turen går videre til Norge.

"Helt umenneskeligt"

Over for TV 2 fortæller Benny Nielsen, der står i spidsen for dagens demonstration, da også at den nye lov kan betyde "liv eller død" for landets mange transportvirksomheder.

– Ikke bare i transportbranchen, men for selve industrien. Det er så voldsomt, at det er helt umenneskeligt, siger Benny Nielsen til TV 2.

SVM-regeringen har foreslået at indføre aftalen, der gør der dyrere for vognmænd at køre i benzin og dieselbiler, fra 2025.

Aftalen er indgået mellem regeringen, (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet, og den har til formål at gøre de danske veje grønnere.

En aftale, der ikke er faldet i god jord hos Dansk Erhvev, da de mener, at det kun kan betyde højere priser for forbrugere, dårligere transportmuligheder og en forringelse af transportvirksomhedernes konkurrenceevne.

Demonstrationen finder sted på Christiansborgs Slotsplads frem til klokken 17.00.

Demonstration i København

Sponsoreret indhold