Nyheder18. december 2014

Stjernerne raser: - Hackerne har vundet

Sony Pictures har taget filmen ”the Interview” af plakaten efter trusler fra hackere. Ytringsfriheden blev skyllet ud med badevandet, mener stjernerne
Filmplakaten til filmen, der aldrig nåede at få premiere
Filmplakaten til filmen, der aldrig nåede at få premiere
 Foto: All Over PressHackerne har vundet.

Sådan lyder den mere eller mindre enstemmige konklusion fra en række kendisser, der alle er fortørnede over filmkæmpen Sony Pictures. Giganten valgte nemlig i går at trække den kontroversielle og omdiskuterede komedie "The Interview" tilbage. Det er en reaktion på de trusler, en ukendt hackergruppe tirsdag fremsatte mod alle biografer, der ville vælge at vise den.

Et sådant knæfald for de digitale terrorister huer dog ikke en lang række kendisser, der blandt andet har givet deres holdninger til kende på det sociale medie Twitter.

- Trist dag for kreative udtryk, tweeter den sjove filmstjerne Steve Carrell.

LÆS OGSÅ:

Mere slagkraftig er skuespilleren Rob Lowe, der åbenlyst ikke har meget til overs for Sonys beslutning.

- Wow. Alle gav sig. Hackerne vandt. En altomfattende og komplet sejr for dem. Wow, tweeter han.

Samme opgivende holdning finder man hos den amerikanske satiriker Bill Maher.

- Er det alt, hvad der skal til - en anonym trussel og tallene 911 - for at skylle ytringsfriheden ud med badevandet?, tweeter han med hashtagget "PussyNation", der løst kan oversættes til "tøsedrengenation".

Anderledes humoristisk er den kontroversielle filminstruktør Michael Moore, der byder ind med en decideret bøn til hackerne, der menes at have tilknytning til det nordkoreanske styre, som "The Interview" tager under kærlig behandling.

- Kære Sony-hackere: Nu, hvor I styrer Hollywood, vil jeg også gerne bede om færre romantiske komedier, færre film af Michael Bay (amerikansk instruktør, red.) og ikke flere Transformers-film, tweeter han.

At "The Interview" har sat sindene i kog i det nordkoreanske styre, er der ikke meget at sige til. I hovedrollerne som to journalister finder man nemlig Seth Rogen og James Franco, der under dække af et interview får til opgave at likvidere lederen Kim Jong-un.

Ifølge Sony er der for nuværende ingen planer om at lade filmen få premiere.

Sponsoreret indhold