Nyheder14. november 2022

Stjernekok Wassim Hallal om hjerteskærende mails: - I år er efterspørgslen meget mere voldsom

Hvert år inviterer Michelin-kokken på restauranten Frederikshøj trængte familier til middag ved juletid, men i år er helt særlig
Wassim Hallal
Wassim Hallal mærker en særlig stor efterspørgsel på julehjælp i år.
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Michelin-restauranten Frederikshøj tilbyder mad og gaver til udsatte familier, der har brug for en håndsrækning til at komme igennem julen.

Det fortæller stjernekokken Wassim Hallal til TV2 ØSTJYLLAND.

- Der har været stor efterspørgsel på julehjælp de år, vi har tilbudt det. Men i år er efterspørgslen meget mere voldsom, end den plejer at være. Vi kan tydeligt mærke, at folk er ramt af krisen, siger Wassim Hallal.

Derfor har Wassim Hallal også spurgt sine samarbejdsparterne bag julehjælpen, om de i år er klar på at fordoble det beløb, de bruger på tiltaget, så flere end normalt kan få hjælp.

Det har de sagt ja til, så det betyder, at omkring 150 familier kan få hjælp i år.

- Det er en uhyggelig svær tid for mange. Jeg synes virkelig, det er sørgeligt, at vi får så mange henvendelser, siger Wassim Hallal og tilføjer:

- Jeg bliver meget berørt følelsesmæssigt af de beretninger, vi får, så jeg har en anden til at læse de mange mails. Først når de er sorteret, læser jeg med. For det er simpelthen for hjerteskærende.

På restaurantens Facebook-side efterlyser Wassim Hallal og hans team familier, der har brug for hjælp, og som gerne vil møde op på Oddervej i Aarhus den 20. december og modtage en kasse med mad og gaver, som man kan tage med sig hjem til juleaften.

De næste par uger arbejder Wassim Hallal på fuld tryk med at finde gaver til de mange, der skal have hjælp.

- Jeg har det sådan, at hvis man kan hjælpe, så synes jeg også, man skal hjælpe. Det giver så meget mening og glæde, siger han.

En af de mange, der allerede nu har søgt restauranten om julehjælp, er Iben Sandberg.

Hun er førtidspensionist, hendes kone er studerende og sammen har de et barn på halvandet år.

- Vi sidder stramt i det og er nødt til at vende hver 25-øre. Så det ville spare os for mange bekymringer, hvis vi kunne være så heldige at få mad og gaver til julen.

Familien købte et hus før krisen, og det betyder, at økonomien er dårligere, end de egentlig havde regnet med. Sidste år fik familien julehjælp fra Mødrehjælpen og i år krydser de fingre for, at Frederikshøj redder julen .

- Jeg er gammel kok, så det ville være helt fantastisk at få mad fra Frederikshøj. Jeg synes virkelig, det er cool, at restauranten tilbyder det her - at der bliver tænkt på dem, der ikke har så meget, siger Iben Sandberg.

For at komme i betragtning til at modtage gaver og mad skal man sende en mail til pr@frederikshoj.com.

Sponsoreret indhold