Nyheder8. september 2022

Stigende energipriser sætter juleattraktion i fare: - I min verden er det 50/50

Båndet og stigende energipriser strammer til om en af årets store juleattraktioner, der årligt tiltrækker flere hundrede mennesker
Der er normalt ikke sparet på noget, når Angolavej tænder for julelysene.
Der er normalt ikke sparet på noget, når Angolavej tænder for julelysene, men i år kan det godt se anderledes ud.
 Foto: Facebook/Angolavej Julelys

Det er måske lidt tidligt at tænke på julen, tænker du, men for Angolavej på Amager, så er bekymringsrynkerne over den kommende jul allerede begyndt at sætte sig.

Beboerne på vejen kan nemlig potentielt være nødt til at sige farvel til en af deres helt store juletraditioner, der hvert år tiltrækker danskere fra hele landet.

Sidste jul deltog cirka 10 ud af 20 huse på Angolavej i projektet "Angolavejs Julelys", men i år kan det blive nul.

For selv om det er et hobbyprojekt at være vejen med flest julelys, så kan økonomien altså også blive for hård. Sådan lyder det fra Henrik Petersen, der de seneste år har pyntet sit hus med alverdens julelys.

– Vi overvejer selvfølgelig, hvad der er realistisk, lyder det fra Henrik Petersen.

Det er en tradition for mange at tage vejen forbi Angolavej på Amager i juletiden for at komme i den rigtige stemning.
Det er en tradition for mange at tage vejen forbi Angolavej på Amager i juletiden for at komme i den rigtige stemning.
 Foto: Facebook/Angolavej Julelys

Han betaler i forvejen 2000 kroner ekstra i elregning i den periode lysene er tændt, men skulle han gøre det i år, løber det op i 4500-5000 kroner ekstra. Og selvfølgelig kræver det en del udgifter at have julelys som hobby. Det ved Henrik Petersen godt – han har selv valgt det.

Men når blandt andet Vejle Kommune og butikskæder begynder at skære ned på forbruget, så overvejer man også som julelys-entusiast, om det giver mening at fortsætte.

– Den situation, vi står i lige nu, er jo også lidt et samfundsproblem, hvor vi alle har et ansvar, og vi ønsker jo heller ikke at gøre nogle utilfredse, så der opstår protester i gaden, forklarer Henrik Petersen.

Henrik Petersen har indtil videre kun selv gået med overvejelserne, om hvorvidt han skal sætte de 195 stik i en kontakt den kommende jul. Han afventer nemlig stadig et møde med de andre beboere på Angolavej, før han kan sige om den årlige tradition, i hvert fald i år, skal have en pause.

– I min verden er det 50/50. Vi er jo nogle stykker, der snakker sammen om, hvad der skal ske, men jeg vil ikke melde noget officielt ud, før vi har mødtes og talt om det.

Sponsoreret indhold