Nyheder4. juli 2018

Et ordentligt farvel: Stig Tøfting tog sin døde søn med hjem

Stig Tøfting oplevede enhver forælders værste mareridt, da han i 2003 mistede sin søn, der ikke engang nåede at blive en måned gammel. Efter råd fra præsten tog fodboldspilleren og hans familie den lille døde søn med hjem fra hospitalet, hvor de over flere dage sagde et ordentligt farvel
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/stig_toefting.jpg
 Foto: All Over Press

Søndag den 6. april 2003 oplevede Stig Tøfting enhver forælders værste mareridt.

Her mistede fodboldstjernen og hans daværende kone Betiina deres lille søn Jon, der døde blot en måned gammel af hjernehindebetændelsen meningitis.

Sorgen håndterede familien på en helt særlig måde – på opfordring fra sognepræsten. Det fortæller Stig Tøfting i et stort interview med Ude & Hjemme.

- Mens vi var på sygehuset, kom sognepræst Flemming Baatz Kristensen, som har fulgt mig gennem livet. Han anbefalede os at tage afsked på en ordentlig måde. Så det gjorde vi. Vi lagde ham i liften, og så forlod vi børneafdelingen. På vej ud var der flere, der smilende sagde tillykke. Vi nikkede bare igen. Vi kunne jo ikke stoppe og sige, at vi gik med et dødt barn, fortæller Stig Tøfting i det store interview med Ude & Hjemme.

Hjemme i huset i Hørning lagde de lille Jon i hans vugge, og her lå han de næste par dage, mens familien på skift kom og sagde farvel til ham.

- Når det nu ikke kunne være anderledes, var jeg glad for, at vi gjorde det på den måde. Alle fik sagt ordentligt farvel. Og Jon lå der og så rigtig fin ud. Hvis man ikke vidste bedre, lignede han bare en baby, der sov, fortæller Stig Tøfting til Ude & Hjemme.

I dag ligger lille Jon begravet i familiens have. De havde en drøm om, at asken skulle spredes på grunden.

Det kræver en speciel tilladelse, som familien fik – og det har betydet alverden, har Stig Tøfting tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

- Han ligger så fint nede i blomsterbedet på et sted, hvor vi kan sidde og spise frokost. Det er ikke sådan, at vi sidder og taler med ham, men det er vigtigt, at han er så tæt på og er en naturlig del af os og vores børn, har Stig Tøfting tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Sponsoreret indhold