Nyheder23. januar 2014

Stéphanie Surrugue raser over Facebook-misbrug

Tv-værtens venner skal have lov til at skrive, hvad de vil på hendes væg
https://imgix.seoghoer.dk/media/1a26ed4053044512b39d3293d1b61c62.jpg
 Foto: Thomas S. Laursen


Da TV2's kulturjournalist og Tour De France-kommentator Stéphanie Surrugue onsdag opdagede, at en samtale på hendes facebook-profil havde forvandlet sig til en artikel på mx.dk, for hun straks til tasterne og skrev til journalisten.

Artiklen handlede om, hvordan TV-kokken Thomas Rohde blev gjort til grin på facebook pga. en reklame for HTH, hvor han står i et par stramme camouflagebukser med en harpun i sit køkken.

Stéphanie Surrugue skrev:

- De dér bukser... Nej, jeg siger ikke noget... Spørger bare helt åbent og nysgerrigt. Står I andre også nogle gange i jeres køkken iført fiskestang og ultra stramme camouflage-tights? #dårligstereklamei2014?

Stéphanie Surrugue: Trøstede prins Henrik
Men det er ikke avisens gengivelse af Stéphanies statusopdatering, hun er harm over. Det falder den kønne TV-vært for brystet, at hendes ukendte facebook-venners kommentar til hendes opslag også er endt i artiklen.

- Jeg er med på, at man kan blive citeret fra sin private facebook-profil, når man er en offentlig person, men jeg synes ikke, det kan være rigtigt, at mine venners kommentarer også bliver brugt - uden de er blevet spurgt først, siger Stéphanie Surrugue til seoghør.dk, og uddyber:

- En af mine venner sagde til mig, at han ikke længere har lyst til at skrive på min væg efter den artikel.

Efterfølgende har TV-værten fået en undskyldning fra journalisten, der skrev artiklen. En undskyldning, som Stéphanie sætter pris på.

- Totalt credit til journalisten. Det er god stil. Og jeg håber faktisk, at det kan være med til at ændre lidt på, hvordan journalister citerer fra facebook generelt, så folk, der ikke er offentligt kendte ikke lige pludselig kan læse deres kommentarer andre steder, lyder det fra TV-værten.

Stephanie Surrugue: Single

Stéphanie Surrugue forsikrer, at det ikke handler om, at hun er træt af, at hendes joke på Thomas Rohdes bekostning, blev til en artikel.

- Det handler ikke om mig. Det handler om mine venner. Jeg skriver i øvrigt aldrig noget, som jeg ikke vil have ud, på min facebook-profil.

Undskyldningen fra journalisten på MetroXpress har fået folk på mærkerne på TV-værtens profil. Her har også chefredaktøren fra avisen, Jonas Kuld Rathje, kommenteret sagen:

-Jeg mener nok, at man ideelt set bør gøre opmærksom på det, hvis man citerer. Men jeg mener ikke, at det er nogen meget stor synd i det her tilfælde - jeg tror (læg mærke til alle mine forbehold, jeg er ikke helt klippefast på sociale medier-citater), at jeg vil sammenligne det med, at en journalist overhører et oplæg eller et foredrag, hvor der også er kommentarer eller spørgsmål fra salen - og refererer fra begivenheden, skriver chefredaktøren - og inviterer i øvrigt en af kritikerne på en kop fredskaffe.

For god ordens skyld, skal det nævnes, at SE og HØR har indhentet tilladelse til at bringe Jonas Kuld Rathjes facebook-kommentar.


Sponsoreret indhold