Nyheder18. november 2008

Status Quo: Rockens dinosaurer

Det engelske band lever op til sit navn og fejrer 40 års jubilæum med fire koncerter i Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/musik/status-quo-still-rocking1-jpg.jpg

Da den nu 59-årige Francis Rossi i 1962 begyndte at spille guitar, havde han ikke i sin vildeste fantasi kunne forestille sig hvilket berejst, produktivt og vanvittigt liv han ville komme til at leve. Men seks år senere opstod Status Quo, og nu kan bandet fejre 40 års jubilæum ved blandt andet at spille fire koncerter i Danmark. Og regner man de 40 års eksistens sammen, så er de 23 år blevet brugt på hoteller, i lufthavne, flyvere, i koncerthaller og på landevejene.

Status Quo har rejst sammenlagt 6 millioner kilometer

Som navnet antyder, så er Status Quo ikke et band, der gør meget i forandringer og udvikling. Det har de holdt ved siden 1968, hvor de brød igennem med klassikeren "Pictures Of Matchstick Men". Og siden da har de gentaget deres enkle boogie-rock og tonset det ene hit efter det andet igennem. Og bandet har rejst 150 gange jorden rundt - i alt 6 mio. kilometer.

63 hitsingler i England - solgt ialt 120 millioner

Status Quo er så et sige et band, som man ikke kan beskylde for at gøre tingene mere komplicerede end højst nødvendigt. Men der jo heller ikke megen grund til at gøre mere end det, man er god til. Så kvaliteten af musikken kan der ikke sættes en finger på, selvom det ofte er kvantiteten, der fokuseres på. De har lavet 28 albums i alt - som er solgt i 120 mio. eksemplarer, hvilket allerede for længe siden har gjort bandet økonomisk uafhængige, men de spiller videre alligevel.

106 gange i det engelske hitlisteprogram "Top Of The Pops" på BBC

De 40 år i rockbizz fejres med udsendelsen af opsamlings-dobbelt-CD/DVD´en "Pictures : 40 Years Of Hits" samt selvfølgelig den Europa-turné, der også bringer dem til Danmark. Her spiller de:

29.11 Elro Arena, Randers
30.11 Messecentret, Herning
02.12 KB Hallen, København
04.12 Idrætshallen, Odense

De har spillet over 6.000 koncerter for et samlet publikum på over 25 millioner.

Der måtte også gå 40 år før STATUS QUO udsender deres første julesingle "Its Christmas Time", som udkommer samtidig med Danmarksbesøget. Check nummeret på www.statusquo.co.uk
Sponsoreret indhold