Nyheder23. april 2024 (opd. 23. april 2024)

Statsministeren fejer intern kritik af udlændingeordfører af bordet

Udlændingeordfører Frederik Vad (S) har fået kritik fra S-medlemmer. Mette F. bakker fuldtonet op om ham

Statsminister Mette Frederiksen (S) bakker op om Socialdemokratiets udlændingeordfører, Frederik Vad, der har fået intern kritik for en række indvandrerkritiske udtalelser.

En række medlemmer i partiets bagland har ifølge DR skrevet et brev til Socialdemokratiets hovedbestyrelse, hvor de kritiserer Frederik Vad for at stigmatisere udlændinge i Danmark.

Det er statsministeren uenig i, og det er Socialdemokratiets folketingsgruppe i øvrigt også, siger hun.

- Meget af det, Frederik Vad sætter fokus på, er noget, som rigtig, rigtig mange danskere oplever. Utryghed på S-togstationer, kriminalitet og vold. Frederik har kaldt det herskermentalitet.

- Vi vil ikke acceptere, at der er mange mennesker, der er utrygge i deres hverdag i Danmark på grund af nogen, der er kommet hertil udefra, siger statsministeren foran Folketingssalen, hvor hun netop har svaret på spørgsmål fra oppositionslederne.

Frederik Vad har blandt andet udtalt sig om, at man som udlænding i Danmark nok kan have uddannelse og job, men at der er alligevel er tilfælde, hvor tilsyneladende velintegrerede indvandrere modarbejder danske værdier.

Det har fået 18 personer i baglandet samt S-partiforeningen i Ballerup til at skrive brevet til hovedbestyrelsen. Ti navngivne byrådsmedlemmer har blandt andre skrevet under.

Socialdemokratiet har ifølge en optælling fra 2021, der ligger tilgængelig på Folketingets hjemmeside, knap 33.000 medlemmer.

Et af de utilfredse S-medlemmer, Musa Kekec, som sidder i kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, truer med decideret at melde sig ud af Socialdemokratiet, såfremt Frederik Vads udtalelser er udtryk for den officielle linje i partiet.

Det siger han til Politiken. Og det er de altså, hvis man spørger Mette Frederiksen.

Statsministeren bliver også spurgt til, om der er en kløft af uenigheder i tilgangen til udlændinge i Socialdemokratiet:

- Der er da nogle, der er uenige. Det var der også, da vi fremlagde vores store udlændingepolitiske udspil i 2018. Der er en løbende udlændingedebat i Socialdemokratiet og i Danmark, siger hun.

Sponsoreret indhold