Nyheder27. juni 2013

Statsministeren: Dårlig samvittighed

Helle Thorning-Schmidt har ofte følt, at hun ikke har tid nok til sine børn
Det er ikke altid nemt at være mor og statsminister
Det er ikke altid nemt at være mor og statsminister
 Foto: All Over



Selv en statsminister kan have dårlig samvittighed over ikke at have nok tid til børnene.

- Nogle siger, at man skal glemme sin dårlige samvittighed. Det går jeg slet ikke ind for. Samvittighed er jo noget inde i en, som man skal lytte til, siger statsministeren til Udeoghjemme.dk.

Især husker hun en svær periode, mens børnene var små, hvor hver morgen gik galt.

- Det endte altid med skrig og skrål, og en eller flere af os, der løb ud ad døren og kom for sent. Vi var nærmest stressede, inden vi kom ud ad døren. Jeg blev simpelthen så ked af, at vi startede dagen på den måde uden at få talt med hinanden. Hvorfor skulle vi have sådan nogle morgener? Så slog det mig, at vi kunne stå et kvarter tidligere op. Og at vi kunne lægge tøj frem og pakke vores tasker aftenen før. Det lyder banalt, men det hjalp så meget.

Sådan har du ikke set Helle Thorning-schmidt før
Dog valgte Helle Thorning-Schmidt at droppe den nagende samvittighed:

- Inden jeg stillede op (til formandsposten i Socialdemokratiet, red.), tænkte jeg meget over, om jeg kunne have så små børn og være formand samtidig. Det var af og til meget presset. Men det er det jo for tusindvis af kvinder hver dag, siger Thorning, som selv voksede op i en lejlighed i Ishøj med en mor, der både tog en ekstra uddannelse og steg i graderne på jobbet, selv om hun var enlig.

- Jeg har svært ved at se, hvordan det skadede os børn, at min mor arbejdede meget. Jeg håber heller ikke, det skader mine. Jeg tror godt, det kan lade sig gøre, siger hun.

Læs, hvem der også synes, det kan være hårdt at være mor på Udeoghjemme.dk

Min datter er sej, siger Rikke fra "Ingen kære mor"

Sponsoreret indhold