Nyheder12. december 2022

Stark laver millioninvestering på det britiske marked

Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer laver milliardopkøb

Stark Group A/S, som er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer, har underskrevet en aftale om at købe Saint-Gobain Building Distribution Ltd., der ejer og driver flere end 600 forretninger og distributionscentre i Storbritannien.

Det meddeler Stark mandag i en pressemeddelelse. Her fremgår det også, at handlen er indgået til en såkaldt enterprise value, en måling af et aktieselskabs totale værdi, på cirka 6,4 milliarder kroner.

Handlen omfatter nogle af Storbritanniens førende brands inden for salg og distribution af byggematerialer til professionelle håndværkere.

Stark-direktør Søren P. Olesen udtaler:

- Vi har en strategi, der med succes fokuserer på professionelle håndværkere og markedet for renovering og vedligeholdelse, som dette opkøb passer godt ind i.

- I 2019 købte vi Saint-Gobains tyske distributionsforretning, og der er mange ligheder i dette opkøb. Vi vil gøre vores yderste for at vækste, udvikle og investere i virksomheden, så den bliver den professionelle håndværkers
fortrukne valg.

Det forventes, at Saint-Gobain Building Distribution Ltd kommer til at generere en omsætning på cirka 20 milliarder kroner i år, hvilket vil bringe Stark Groups omsætning op på 67 milliarder kroner i år.

Ifølge Stark har man fordoblet sin omsætning, siden Stark for tre år siden købte Saint-Gobains tilsvarende tyske distributionsvirksomhed

- Vi går et udfordrende overgangsår i møde, men det er en god virksomhed, som vi kan få til at trives og vokse. Virksomhedens mere end 600 forretninger og distributionscentre er godt placeret i hele Storbritannien.

- Vi vil investere i virksomheden, medarbejderne og distributionen. Vi køber en virksomhed, som vi mener, at vi kan fortsætte vores vækstrejse med, siger Søren P. Olesen.

Sponsoreret indhold