Nyheder20. maj 2022

Splittelse i Næstved: – Eleverne på Herlufsholm er de nye perkere

Efter den seneste dokumentar om Herlufsholm er elever fra skolen blevet udsat for verbale og fysiske overfald fra borgere i Næstved
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/herluf.png
 Foto: Colourbox

Dokumentaren om krænkelserne, der foregår på Herlufsholm, har skabt en dyb kløft mellem Næstved, hvor skolen ligger, og selve skolen.

I en artikel i Weekendavisen beskriver de, hvordan vrede borgere i byen har set sig sure på skolen, efter afsløringerne der er kommet frem og den efterfølgende håndtering.

Og vreden er i den grad udadreagerende. Flere elever og forældre med tilknytning til skolen fortæller til avisen, hvordan eleverne er blevet udsat for verbale overfald og sågar spyt.

Tyrkiske Süleyman Yücel, der bor i byen og har en søn på den snart berygtede skole, sammenligner det, elever fra Herlufsholm bliver udsat for, med den vrede indvandrere oplevede efter terrorangrebet i USA den 11. september og flygtningekrisen i 2015.

– Eleverne på Herlufsholm er de nye perkere, siger han.

Konfirmation med politiet

Dokumentaren “Herlufsholms hemmeligheder” skildrer, hvordan elever bliver udsat for seksuelle og fysiske overgreb samt grov mobning fra andre elever, mens skolens ledelse og ansatte vender det blinde øje til.

Ifølge TV 2-dokumentaren har krænkelserne foregået over en længere periode uden de store konsekvenser. Men de er efterfølgende kommet og har ramt skolen, der ofte forbindes med overklassen - eller eliten om man vil.

Den daværende rektor Mikkel Kjellberg, der bliver stillet til ansvar for de ting, der er foregået på Herlufsholm, er efterfølgende blevet fyret for sin håndtering af beskyldningerne. Derudover har politiet været tilkaldt, da der skulle afholdes konfirmationer på skolens kirke for at undgå fjendtlig indblanding til de unges store dag.

beskyttelsespenge og overfald

Eleverne er blevet frarådet at gå med deres letgenkendelige Herlufsholmuniform. En elev er blevet spottet af lokale borgere, som har forlangt beskyttelsespenge på 300 kroner overført via MobilePay, fordi eleven havde sin daglige gang på skolen, andre har oplevet at blive råbt efter eller endda fysisk overfaldet.

Skolen har indtil videre indgivet 25 anmeldelser til politiet, efter elever også har oplevet at blive chikaneret på de sociale medier. Og så har man indgivet en politianmeldelse, om de episoder der optræder i dokumentaren.

Derudover er en advokatundersøgelse blevet igangsat, der skal kulegrave forholdene på Herlufsholm og dens bestyrelse. Der har imidlertid været lidt bump på vejen allerede fra undersøgelsens start.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Herlufsholm om, hvordan de håndterer de verbale og fysiske overfald, som eleverne har været udsat for uden for skolen, men det har ikke været muligt.

Sponsoreret indhold