Nyheder7. november 2001

SPIS EN HALV MUGGE

Man tager et halvt stykke godt rugbrød. Det belægger man med en grov, hjemmelavet leverpostej. To stykker sprødstegt bacon lægges herefter i diagonal mellem madens fire hjørner, og oven på placeres et par skiver kogt, fast Vildemose-kartoffel. Til slut pyntes af med en strimmel dampet spinat og en strimmel tangkaviar, og hvad har man så? Et dejligt stykke med Mugge. Jeg ved, det lyder temmelig rablende. Hvad har Mugge eksempelvis med tangkaviar at gøre?
https://imgix.seoghoer.dk/media/a281bfcf8799489787e44b91897af967.jpg

Men det er altså rigtigt, og jeg har vidner på, at jeg hverken har sniffet lim eller er på stærke piller. Sagen er den enkle, at vores bowlerbeklædte hofreporter har fået et stykke smørrebrød opkaldt efter sig. En ære, som smørrebrødsdronningen Ida Davidsen kun har tildelt en håndfuld meget kendte danskere, og til dem hører SE og HØRs Mugge altså også nu. Det vidste jeg nu godt, for selv om vi absolut ikke ligner hinanden, så er jeg ofte blevet forvekslet med Mugge. Når jeg for eksempel står i kø for at komme ind til en fodboldkamp, har jeg flere gange hørt: "Se, der står ham Mugge fra SE og HØR!" Den slags folk ved, at både Mugge og jeg har noget med SE og HØR at gøre, men det eneste navn, de kender, er Mugges. Han er kendt. Meget kendt. Og derfor er det både ret og rimeligt, at han nu får et stykke godt, dansk smørrebrød opkaldt efter sig. Den aktuelle anledning er selvfølgelig, at Mugge har udgivet sine erindringer, som han kalder "Fra pålidelig kilde". Et festligt udsnit fra 40 års begivenhedsrige oplevelser som journalist på SE og HØR. Men læs den selv. Det kan anbefales, og det kan det halve stykke med Mugge i øvrigt også.Vi tales ved i næste uge.

Sponsoreret indhold