Nyheder19. december 2023

Spiludvikler hacket: Kræver millioner

Detaljer og billeder fra nyt "Wolverine"-spil er begyndt at florere online efter hackerangreb mod udvikler
I et ransomwareangreb holdes data og systemer som gidsel. De krypteres og gøres utilgængelige, og bagmændene kræver så en løsesum for at åbne dem igen. (Genrefoto).
I et ransomwareangreb holdes data og systemer som gidsel. De krypteres og gøres utilgængelige, og bagmændene kræver så en løsesum for at åbne dem igen. (Genrefoto).
 Foto: Rob Engelaar/Ritzau Scanpix

Den Sony-ejede spiludvikler Insomniac er angiveligt blevet ramt af et stort ransomwareangreb.

Selskabet står blandt andet bag det anmelderroste spil "Spider-Man 2" til Playstation 5.

I et ransomwareangreb holdes data og systemer som gidsel. De krypteres og gøres utilgængelige, og bagmændene kræver så en løsesum for at åbne dem igen.

Sidste uge krævede hackere 2 millioner dollar af Insomniac.

Siden er billeder fra og detaljer om det kommende "Wolverine"-spil begyndt at sprede sig på sociale medier, skriver teknologimediet The Verge. "Wolverine" er et imødeset spil om Marvel-superhelten af samme navn.

I alt skal mere end 1,3 millioner filer være blevet offentliggjort af hackergruppen Rhysida, som har taget skylden for angrebet.

Ifølge BBC omfatter hackerangrebet også private medarbejderdata og interne e-mails fra selskabet.

Flere spiludviklere er blevet hacket i senere år.

Blandt andet er billeder fra spillene "Grand Theft Auto VI" blevet offentliggjort efter et cyberangreb på selskabet Rockstar Games.

Også "Cyberpunk 2077"-udvikleren CD Projekt, Bandai Namco og Riot Games har meldt om cyberangreb i senere år, skriver The Verge.

En talsperson for hackergruppen Rhysida siger til det australske medie Cyber Daily, at angrebet er motiveret af udsigten til at tjene penge.

- Vi vidste, at spiludviklere er et nemt mål, siger personen, der udtaler sig anonymt.

Også i Danmark vurderes truslen fra cyberangreb at være høj.

- Det gælder både for cyberkriminalitet mod myndigheder, virksomheder og borgere og for myndigheder og virksomheder, der udsættes for cyberspionage fra fremmede stater, skriver Center for Cybersikkerhed på sin hjemmeside.

Sponsoreret indhold