Nyheder 8. juni 2016

Spiller på 80’er-holdet: Sådan husker jeg Uruguay-kampen

Kampen havde stor indflydelse på én af de spillere, der startede kampen

I dag er det præcis 30 år siden det danske fodboldlandshold vandt 6-1 over Uruguay, der er gået over i historiebøgerne som én af de bedste nogensinde. Også for spillere, der var med dengang har betød kampen meget. Vi har snakket med Jens Jørn Bertelsen, der startede inde for Danmark om, hvad han husker bedst fra dengang.

Du kan se højdepunkterne fra den legendariske kamp i videoen øverst.

- Jeg husker, at vores blændende fodboldhold spillede uden om dem. Vi har effektive og havde verdens bedste angreb med Preben Elkjær og Michael Laudrup. Vi lavede nogle fantastiske mål, som jeg aldrig glemmer. Vi var populære før kampen, men efter kampen blev vi endnu mere populære. Vi spillede i Mexico City, og da vi kørte fra stadion så vi, at alle havde forsøgt at lave et Dannebro og hængt det i vinduerne i deres lidt primitive hjem. Det var ikke alle, der lignede Dannebro, men det var rødt og hvidt. Det var meget rørende, fortæller den daværende midtbanespiller til SE og HØR.

Jens Jørn Bertelsen måtte udgå kort inde i anden halvleg med en ledbåndsskade. Sydamerikanernes hårde spil kom ikke som en overraskelse for det danske hold.

Jens Jørn Bertelsen spillede 69 kampe for landsholdet (Foto: All Over)

- De var berygtet for at spille vandvittigt hårdt. Taktikmøderne gik meget på, at vi skulle måde nogle, der ville gå hårdt til vaflerne og bruge tricks både inde og ude for rammerne. Det oplevede vi også, siger han.

Mange mener, at 80’ernes fodboldlandshold er det bedste, der nogensinde har været i Danmark.  Jens Jørn Bertelsen har et bud på hvorfor.

- Det var et hold, der udviklede sig under Sepp Piontek (daværende landstræner, red.) fra at præstere godt en gang imellem og så ellers tabe en hel del kampe, blev vi et hold der både kunne og ville vinde kampe. Truppen var sindssygt talentfuld. Det var stjernespillere på næsten alle pladser, som spillede på topniveau i udenlandske klubber. Det blev en flok stjernespillere, der fungerede godt i fællesskab. Og Sepp havde en enorm betydning, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller.

Jens Jørn Bertelsen spillede 69 kampe for landsholdet fra 1976 til 1987.    

Sponsoreret indhold