Nyheder1. januar 2009

Sölden: Snesikkert ski-mekka

Det østrigske paradis i De Tyrolske Alper byder på fremragende skiløb på højtliggende pister. Og så møder man storslåede udsigter, der får én til at tabe pusten
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/rejser/solden2-1-09-jpg.jpg

Brune bakker. Tø og sjap. Smeltende sne under skiene. Der findes ikke noget værre for en kåd alpin-entusiast på vej mod årets højdepunkt.

Lad det være sagt med det samme: Dét skrækscenarie møder du aldrig i det østrigske skiparadis Sölden.
Området, der ligger i Tyrol et par timers kørsel fra nærmeste lufthavn i Innsbruck, er et af Europas højest beliggende. Derfor er der altid garanti for masser af sne til de skihungrende gæster.

Tre bjergstationer beliggende over 3000 meters højde - i daglig tale kaldet Big 3 - sikrer, at der altid er masser af hvid pulversne at more sig på højt oppe.

Fra bjergtoppene Gaislachkogl, Tiefenbachkogl og Schwarze Schneid er der utallige lækre nedfarter for skiløbere på ethvert
niveau. Ikke nok med det.

På områdets to kæmpe gletsjere, Rettenbach og Tiefenbach, kan man løbe på ski helt fra november til maj. Her smelter sneen som bekendt aldrig.

Mød tidligt op
Området domineres af et moderne og velfungerende liftsystem.
På turen fra det øvrige skiområde over til gletsjerne har kvaliteten fået et ekstra løft. Her er bekvemme og kæmpe transporter,
der næsten er en konge værdig. Udtrykket, Golden Gate to glacier kommer ikke ud af ingenting.

Sölden byder på noget af det bedste skiløb, denne skribent nogensinde har prøvet - især på gletsjerne. Men området er så
stort, at man altid kan finde en piste, der passer til temperamentet og ens fysiske tilstand den pågældende dag.

Visse steder kan der blive noget "puklet" sent på dagen, så herfra anbefales det at søge tidligt ud på pisterne. Så kan man
nyde de velpræparerede nedfarter, mens de endnu er helt optimale - og undgå de lange formiddagskøer, der til tider dominerer i dalen ved hovedekspressen op til samlingspunktet Giggijoch og ved overfarterne mod gletsjeren.

I terrænet er der masser af små restauranter og hyggelige bierstuben. Mange af dem har en fænomenal udsigt. Ved Tiefenbachbanens topstation ligger f.eks. et populært udsigtspunkt, og gangbroen, der går ud fra klippen, byder på skiområdets mest fantastiske kig til Tyrols højeste bjerg, Wildspitze.

På Gaislachkogl er der tilmed konstrueret en stor platform, der giver en grandios, 360 graders panoramaudsigt ud over de sneklædte bjerge.

Savner centrum
Selve Sölden er rigtig hyggelig på ægte østrigsk maner med den obligatoriske brusende flod løbende langs byen og charmerende træhuse placeret blandt mere moderne bygninger. Men byen savner et regulært centrum og virker langstrakt, fordi den er spredt ud langs vejen op gennem Innerötztal.

Nattelivet er i top med op til fl ere hårdtpumpende diskoteker og glimrende afterskiing.

REJSEN
- Sölden kan nås i bil på omkring 12 timer.
- Flere rejsebureauer har både busrejser og flyrejser til skimekkaet
- bl.a. Nortlander og Dan Ski.
- Tjek www.uhrskov.dk for at læse mere.

Sponsoreret indhold