Sofie Gråbøl: Svært at være stolt af Danmark

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Der bliver ikke lagt fingre imellem fra den 47-årige "Forbrydelsen"-skuespiller Sofie Gråbøls side, der kritiserer den danske regering i et interview i den engelske avis The Guardian.

- Jeg har svært ved at kende mit land lige nu. Jeg vil gerne være stolt af Danmark, men det er svært, fortæller den prisbelønnede skuespiller, som i øjeblikket opholder sig i London.

Kritikken kommer, efter Folketinget tirsdag vedtog en række asylstramninger, heriblandt den såkaldte smykkelov, som betyder, at de danske myndigheder kan beslaglægge flygtninges værdigenstande.

- Vi indser slet ikke, hvordan vi bliver opfattet i udlandet, og jeg tror, det her har skadet Danmarks image utroligt meget. Vi bliver nødt til at lave rigtig mange tv-dramaer for at lave om det image, ikke?, udtaler den 47-årige skuespillerinde sarkastisk.

DR-dramaet "Forbrydelsen" med Sofie Gråbøl i hovedrollen som den sweaterklædte kriminalkommissær Sarah Lund har haft stor succes i udlandet, hvor den er blevet til "The Killing". Men den seneste udvikling har ikke været god for Danmarks rygte, mener hun.

- Danmark har så mange ressourcer. Vi er et af de rigeste lande, og alligevel vil vi stille os foran folk i den mest sårbare position, som har rejst i ugevis, og diskutere med dem, hvorvidt den halskæde af guld, de har på, har sentimental værdi eller ej. Det er frastødende, vi taler om folk, der har mistet alt, mener skuespillerinden.

Sofie Gråbøl er skuffet over, at regeringen føjer Dansk Folkeparti med sådan en "symbolsk lov". Hun har dog også lidt ros til den danske flygtningeindsats.

- Jeg er stadig stolt af Danmark. Efter Sverige er vi det land, der bruger flest penge på at modtage flygtninge. Jeg mener, at vi mere end nogensinde er nødt til at leve op til de humanistiske værdier, vores samfund er bygget på, lyder det afslutningsvis fra den danske skuespillerinde.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close