Nyheder31. juli 2014

Sofie Gråbøl: Sådan har kræften ændret mit liv

Brystkræft har forandret skuespilleren
Af af
Sofie Gråbøl har fået sin første rolle i udlandet
Sofie Gråbøl har fået sin første rolle i udlandet
 Foto: AOP



De seneste år har Sofie Gråbøl haft enorm succes - især i rollen som Sarah Lund i DR's hitserie 'Forbrydelsen', der gjorde hende til en stjerne i udlandet. Men i november 2012 blev skuespillerens liv forandret for altid; hun fik konstateret brystkræft. Heldigvis gik operationen godt og den efterfølgende kemoterapi i 2013 var nok til at gøre hende rask.

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl: Smider alt tøjet
- Jeg har følelsen af, at det er et stort tab af identitet og fast grund. Livet er pludselig slet ikke, som man kendte det. Så jeg har helt klart følelsen af, at jeg er blevet et nyt menneske. siger Sofie Gråbøl i et interview med The Sunday Times, som Billed-Bladet eksklusivt bringer uddrag fra i denne uge.

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl ramt af kræft

I Storbritannien blev så vilde med Sofie Gråbøl, at hun til sidst ikke kunne gå på gaden uden at blive genkendt. Den 46-årige rutinerede skuespiller er blevet tilbudt flere roller i udlandet, men først efter kræftsygdommen havde hun modet til at sige ja.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/181de639eb6d49b7b4dd19dca25b6b75.jpg


I 2012 fik Sofie Gråbøl besøg af selveste hertuginde Camilla og kronprinsesse Mary, under optagelser til 'Forbrydelsen' (Foto: All Over)

Sofie Gråbøl skal spille dronning Margrete af Skotland i teaterstykket 'James III: The True Mirror " , som en del af Edinburgh International Festival.

I 1400-tallet blev den danske prinsesse Margrete gift med kong Jacob III af Skotland.

Sponsoreret indhold