Nyheder11. september 2009

Sofie Gråbøl: Rammende rød alvor

Den sure sweater er igen til diskussion, før 3. ombæring af ”Forbrydelsen” skal tryllebinde seerne
Har man spillet på Sarah Lund, spillet af Sofie Gråbøl, og hun er morderen, så giver det pengene tilbage 100 gange
Har man spillet på Sarah Lund, spillet af Sofie Gråbøl, og hun er morderen, så giver det pengene tilbage 100 gange
 Foto: DR

Sarah Lund er klar igen. Klar til at se sur ud, tænke indviklede tanker, løse et kompliceret - og denne gang blodigt - mord eller flere. Og klar til at trække i arbejdssweateren.

Men den gamle, grå, kedelige og omdiskuterede islandske sweater er blevet byttet ud. Med en ny, rød, kedelig og snart sikkert lige så omdiskuteret sweater.

Netop den beklædningsgenstand er åbenbart en så vigtig del af det image, Sofie Gråbøl bygger op om den ekstremt populære TV-series hovedperson.

- Vi var fra starten enige om, at man ikke kunne hive den mølædte, gamle sweater op af en kuffert og støve den af. Vi havde lyst til at markere, at det her er en ny historie. Derefter fulgte en meget pinlig kostumeprøve, hvor der stod en kostumier og foreslog alle mulige smarte læderjakker. Der kunne jeg godt mærke, at jeg blev sådan helt grrrr… Nej!! Det føltes forkert, så sweateren fik lov til at blive, men i en ny udgave, siger Sofie Gråbøl til Ekstra Bladet.

Fra den 27. september bliver "Forbrydelsen" igen danskernes foretrukne TV-underholdning, når serien kører over skærmen i alt 10 søndage.

Sponsoreret indhold