Nyheder 4. februar 2015

Sofie Gråbøl om sin brystkræft: Jeg var meget chokeret

Skuespilleren fik benene fejet væk under sig, da hun fik sygdommen
Af af
Sofie Gråbøl med datteren, Gudrun, og veninden Mathilde.
Sofie Gråbøl med datteren, Gudrun, og veninden Mathilde.
Foto: Dan Mariegaard
Tilbage i 2012 fik nu 46-årige Sofie Gråbøl beskeden om, at hun havde fået brystkræft. Og det var naturligvis et kæmpe chok.

- Jeg var meget chokeret. Det føltes som et bombenedslag, siger skuespillerinden ifølge Ekstra Bladet i Talkshowet Meyerheim, der sendes den 11. februar.

- For mig stod det klart, at det, der var vigtigt, var mine børn. Jeg brugte alle kræfter på at være der for mine børn - på trods af, at jeg følte, at alt var gået i stykker, siger skuespillerinden, der har sønnen, Bror, og datteren, Gudrun

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl: Sådan har kræften ændret mit liv

Sofie Gråbøl prøvede en periode at leve normalt, men da kemobehandlingerne skulle i gang blev det umuligt for skuespilleren, der på tidspunkter frygtede, om hun nogensinde kunne leve normalt igen.

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl: Hemmelig skønhedsoperation

Heldigvis er Sofie Gråbøl igen blevet erklæret rask, men det har været en hård kamp:

- Det handlede om at holde hovedet oven vande. Det betød også, at jeg satte mig i sådan en mærkelig skyggetilværelse, hvor jeg stod op om morgenen og tegnede nogle øjenbryn på, der ikke var der, satte en paryk på hovedet, fulgte mine børn i skole og gik ned og købte ind, har Gråbøl sagt til Berlingske

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl smider al tøjet

Og sygdomsforløbet har helt sikkert forandret skuespilleren:

- Jeg har følelsen af, at det er et stort tab af identitet og fast grund. Livet er pludselig slet ikke, som man kendte det. Så jeg har helt klart følelsen af, at jeg er blevet et nyt menneske, har Sofie Gråbøl sagt i et interview med The Sunday Times.

Sponsoreret indhold