Sofie Gråbøl: Nomineret til en Emmy

Sofie Gråbøl har ingen grund til at se sur ud - hun er for tredie gang i sin karriere nomineret til en Emmy

Sofie Gråbøl har ingen grund til at se sur ud - hun er for tredie gang i sin karriere nomineret til en Emmy

Foto: DR

Danmarks Radio har det med at hente fine priser for sine drama-serier, og i år ser heller ikke ud til at blive en undtagelse. For andet år i træk er Forbrydelsen nomineret til den prestigefyldte, amerikanske TV-pris, "Emmy", men endnu flottere er det, at Sofie Gråbøl oveni er nomineret i kategorien "Bedste kvindelige skuespiller".

- Sin unge alder til trods har Sofie Gråbøl nu i over 20 år haft markante roller på film og på tv, hvor DRs seere både har kunnet se hende i 'Nikolaj og Julie' og i 'Forbrydelsen' de seneste år. Hun spiller sine roller med stor indlevelsesevne og autenticitet, og det siger noget om Sofies og 'Forbrydelsen's popularitet og kvalitet, at hele Danmark pludselig talte om plottet i serien, og at højhalsede islændersweatre kom på mode igen. I øvrigt kan Sofie jo faktisk allerede prale med den Emmy, som hun var med til modtoge i New York i 2003 for sin fantastisk spillede rolle i 'Nikolaj og Julie'," siger DRs mediedirektør Lars Grarup.

Det er i øvrigt sjette år i træk at Danmarks Radio er nomineret og skal med til festlighederne i New York i november. Sidste år var 'Forbrydelsen sæson 1' også nomineret - uden at det dog blev til en Emmy dengang. Men Sofie Gråbøl har tidligere været med til at få en Emmy, da Nikolaj og Julie vandt. Også Rejseholdet, Ørnen og Unge Andersen har vundet.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close