Nyheder23. januar 2024 (opd. 23. januar 2024)

Søsterselskab til Nordic Waste skal undersøges: DSH Recycling i kikkerten

DSH Recycling er et datterselskab af DSH Environment, der også ejer Nordic Waste
Der bliver arbejdet på højtryk med at fjerne jord fra Gammel Århusvej syd for Randers, hvor et jordskred fra Nordic Waste truer landsbyen Ølst, mandag den 22. januar 2024.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Et datterselskab til Nordic Waste skal nu også undersøges.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mens opmærksomheden omkring jordskreddet ved Randers hovedsageligt kredser om det konkursramte selskab Nordic Waste, der stod for driften af jordrensningsanlægget på stedet, er et andet selskab kommet i myndighedernes søgelys.

CleantechWatch fortæller, at Miljøstyrelsen også har ejeren af grunden, DSH Recycling, i kikkerten.

DSH Recycling er et datterselskab af DSH Environment, der også ejer Nordic Waste.

- Miljøstyrelsen fortsætter - med bistand fra Kammeradvokaten - med at sikre, at de korrekte skridt tages i sagen, og de konkrete forhold med søsterselskabet vil naturligvis også blive undersøgt - også i forhold til, om søsterselskabet kan drages til ansvar, hedder det i en mail til CleantechWatch fra Miljøstyrelsen.

Hvis det viser sig, at der kan placeres et ansvar hos DSH Recycling, vil en del af regningen for oprydningen også kunne lande her.

Peter Pagh er professor i miljøret ved Københavns Universitet og afviser ikke, at der kan være et medansvar.

Det var DSH Recycling, der i sin tid fik miljøgodkendelse til at deponere lettere forurenet jord på grunden. Selskabet overdrog sidenhen miljøgodkendelsen til Nordic Waste.

DSH Recycling har selv rejst et krav mod Nordic Waste på hele 75 millioner kroner.

Kravet relaterer sig til de bygninger, der befandt sig på ejendommen, og som er blevet ødelagt som følge af jordskreddet.

Sponsoreret indhold