Nyheder7. september 2023

Sørgelig tendens fortsætter: 17 katte dumpet ved shelter i Jylland

De efterladte katte var fordelt i tre transportkasser og talte 17 i alt. De blev dumpet på en shelterplads i Nordjylland. På grund af pladsmangel er de nu blevet fordelt mellem to forskellige internater
De 17 katte er nu uden hjem 
De 17 katte er nu uden hjem
 Foto: Dyrenes Beskyttelse

De var stadig rene og tørre, da de blev fundet af en forbipasserende hundelufter i en skov. Fordelt i tre transportkasser stod næsten en snes katte – heriblandt killinger - der nu var uden trygt hjem.

17 var der i alt i skoven på shelterpladsen. Og da manden ringede efter Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812, rykkede de frivillige dyrereddere ud.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

– Da vores frivillige dyrereddere hentede kattene, var det tydeligt, at de ikke havde stået i skoven ret længe. Alle var tørre og rene, og der var ingen afføring i kasserne. Alle killingerne var rigtig søde og tamme, så vi er ikke i tvivl om, at de har haft et hjem, og det er virkelig uansvarligt at dumpe dem på den måde, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-07/17-katte.jpeg
Kattene og killingerne befandt sig i tre transportkasser
 Foto: Dyrenes Beskyttelse

Kattekillingerne blev på et af årets første efterårsdage således en del af en sørgelig tendens. Rekordmange dyr er blevet dumpet og efterladt i papkasser, transportkasser, sportstasker eller sågar indkøbskurve.

I løbet af de første seks måneder af 2023 nåede antallet af dumpede kæledyr op på 35 procent flere end første halvdel af forrige år. Altså 260 sager om uønskede, efterladte dyr fra januar til juni i år.

Alle var tørre og rene, og der var ingen afføring i kasserne. Alle killingerne var rigtig søde og tamme, så vi er ikke i tvivl om, at de har haft et hjem, og det er virkelig uansvarligt at dumpe dem på den måde

Karina Fisker, Dyrenes Beskyttelse

Netop fordi der er så mange triste sager i øjeblikket, er der godt fyldt op på landets internater, hvilket for kattene i Nordjyllands tilfælde betyder, at man måtte fordele dem.

– 17 katte og killinger fylder rigtig meget i en katteafdeling, så det stod hurtigt klart, at vi måtte fordele dem over flere internater for at få plads til alle. Heldigvis er det en mulighed, og derfor kunne vi hjælpe alle, siger Karina Fisker.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-07/17-dumpede-katte.jpg
17 katte og killinger er blevet fundet dumpet ved en shelterplads i Nordjylland, og de mange dyr ligger pres på de i forvejen fyldte internater.
 Foto: Dyrenes Beskyttelse

De 11 af kattene var killinger, og de er kommet til Nordjyllands Internat, hvor en del er sendt ud i pleje, indtil de er gamle nok til at få nye familier. De resterende seks katte er kommet til Århus, hvor personalet på internatet har taget godt imod dem.

Tidligere har netop internatchefen fortalt, at det særligt er om sommeren, danskerne er tilbøjelige til at overlade deres stakkels kæledyr helt og aldeles til sig selv.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-07/e4fc0989-6547-425b-bf4f-90a2e7595148.jpg
- Vi er ikke i tvivl om, at de har haft et hjem, og det er virkelig uansvarligt at dumpe dem på den måde, siger Karina Fisker
 Foto: Dyrenes Beskyttelse

Det er særligt i sommermånederne, at antallet af dumpede dyr stiger, og Karina Fisker mistænker, at ferien kan have indflydelse på dumping.

Desværre viser det sig jo således, at denne tendens fortsætter.

– Vi har af gode grunde ikke megen dialog med folk, der dumper deres dyr, men vi kan se på tallene, at snart danskerne holder ferie, så stiger antallet af dumpede dyr. Måske kan man ikke finde pasning til dyrene, eller også havde man ikke overvejet feriesituationerne, da man anskaffede sig dyret. Det er bare rigtig tarveligt at sætte dyret ud i en potentielt livsfarlig situation, fordi man selv skal holde fri, sagde Karina Fisker dengang.

Sponsoreret indhold