Nyheder15. december 2017

Søren Ryges bedste ven: Vild med vovse

En lille ruhåret foxterrier betyder så meget for TV-værten Søren Ryge, at han har skrevet en bog om den
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/soeren-ryge-1.jpg
 (Foto: René Schütze)

Nogle gange er den der, andre gange ikke. Men går der for længe imellem, at den lille foxterrier viser sig på skærmen, får dens herre Søren Ryge henvendelser fra bekymrede seere: ”Hvor er Yoyo?”.

Men som han forklarer i sin nye bog ”Et liv med hund – fortællinger om et venskab”, så er det umuligt at planlægge Yoyos medvirken i en direkte udsendelse.

– Det er med hunde som med små børn og fugle. De gør aldrig, som man siger.

At Yoyo alligevel pludselig blev TV-stjerne i sin egen udsendelse tidligere i år, var en ren feberredning, da det planlagte ”offer” pludselig sprang fra.

– Jeg var stadig småsur, da jeg gik den sædvanlige aftentur med Yoyo. Pludselig slog det mig: ”Jeg kan da bare lave et TV-program om Yoyo”, fortæller han i bogen.

Sådan blev det, og kort efter skrev Søren Ryge så bogen om sin firbenede ven.

Efter udsendelsen strømmede det ind med henvendelser fra folk, som havde smilet hele vejen gennem programmet. Og det er lige netop det, en hund kan, mener Søren Ryge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/soeren-ryge.jpg
 Foto: Privat, René Schütze)

- Hver gang jeg får en hvalp, har jeg ambitioner om, at den skal opdrages. Jeg har bare ikke fået det gjort, lyder det fra Søren. Her bliver Yoyo imidlertid rost til skyerne, fordi han har ”stillet ræven”, hvilket betyder, at den bliver lammet af skræk og ikke flygter. (Foto: Privat, René Schütze)

En lille kontaktskaber

Det skete med Bjarne fra DR i Aarhus, som Søren aldrig havde mælet et ord med, indtil Søren en dag medbragte Yoyo. Først snakkede de hund, så alt muligt andet.

– Hvor han boede, hvor mange børn han havde, hvad han havde lavet i ferien. Den slags småsnak, der er en forudsætning for, at mennesker lærer hinanden at kende, fortæller TV-værten.

Kombinationen Søren Ryge og hund falder så naturligt, at man skulle tro, han var vokset op med dyret, der kaldes menneskets bedste ven.

Søren skulle imidlertid blive voksen, før han blev hundeejer, og det var kun, fordi hans første kone Margrethe ønskede sig en vagthund.

Først i hans andet ægteskab med Maj kom en foxterrier ind i hans liv, og det blev den store kærlighed.

– Siden har jeg haft ruhårede foxterriere og kan ikke forestille mig andet. Det betyder, at jeg har levet med en foxterrier i 30 år, tre forskellige, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/soeren-ryge-3.jpg

– Yoyo er ikke bare min bedste ven, men også en rigtig legehund, når børnebørnene er på besøg, fortæller Søren Ryge i sin bog. (Foto: Privat, René Schütze)

Håndfast ultimatum

Den sidste hund i rækken, Yoyo, var dog tæt på aldrig at møde Søren.

For i 2010 da den blev født, boede Søren sammen med læreren Cathrine, som han også er sammen med i dag.

Men hun er ikke et hundemenneske.

– Men jeg savnede mit liv med hund, meget endda, og så gav jeg Cathrine et ultimatum.

– Jeg vil have hund igen. Så må du leve med det eller lade være, fortæller Søren i sin bog.

Næste dag ringede han til Dalbyneder, hvor hans forrige foxterrier var fra, og fik at vide, at de netop havde snakket om ham.

Kærlighed ved første blik

De kunne nemlig se, at det så ud, som om Søren ikke længere havde hund, og det mente de jo var helt forkert. Men hvis Søren ville have en, så havde de en til ham. ”Den passer lige til dig, så du må få den”, lød beskeden.

TV-værten kørte derhen, og en af hvalpene sprang lige i favnen på ham.

– Det var lige den, jeg skulle have. Hvordan kunne den da vide det? undrer Søren sig om begyndelsen på venskabet med Yoyo.

– Den er bare min bedste, gladeste og mest trofaste ven.

Sponsoreret indhold