Nyheder26. juli 2011

Søren Pind provokerer på Facebook

Ministeren sammenligner ekstremismen ved massedrabene i Norge med aktionen i Østerild Klitplantage
Af af
Søren Pind har en sjælden evne til at få andre politikere op i det røde felt
Søren Pind har en sjælden evne til at få andre politikere op i det røde felt
 Foto: All Over

Først fik Mads Christensen ørerne i maskinen efter sin Utøya-kommentar, og nu er det Søren Pinds tur til at mærke danskernes vrede efter en kommentar om den norske tragedie. Og kritikken kommer også fra de politiske kollegaer. Både fra venstre- og højrefløjen.

Søren Pind skriver ifølge Ekstra Bladet på sin Facebook-profil, at de danske aktivisters civile ulydighed i blandt andet Østerild Klitplantage og på Nørrebro er ekstremisme af samme slags som den, der udspillede sig ved fredagens terrorangreb i Norge:

- Det er 70'erne om igen. De næste år handler om demokratiets og retsstatens klippegrund. Nok er nok. Enten er man med. Eller også imod, siger Søren Pind.

Venstreministeren er kendt for at provokere mange af sine politiske modstandere, men nu siger Carina Christensen (K) også fra over for Søren Pinds skriverier.

- Det er jo ikke højreekstremister, som protesterer i Østerild. Det er noget helt andet, det er en politisk protest. Det, vi har set i Norge, er jo ekstremt. Det er politisk had. Og det synes jeg, man skal være meget varsom med at sammenligne. Demokrati betyder blandt andet retten til at demonstrere og protestere, siger Carina Christensen.

Søren Pind er da også allerede ude at gyde olie på vandene.

- Jeg bruger det alene som et eksempel på folk, der tager sig selv til rette. Men selvfølgelig er der da en enorm forskel på de to ting. Og derfor er jeg utrolig ked af, at nogen mener, at jeg har foretaget den sammenligning, siger Søren Pind til jp.dk.

Historien er allerede blevet en nyhed i Norge, hvor Verdens Gang kalder Facebook-kommentaren for "provokerende".


Læs også: Søren Pind: Enøjet hævner

Sponsoreret indhold