Nyheder3. oktober 2022

Søren Pape Poulsen slår fast: Jeg vil orientere Folketinget om møder i Caribien

Søren Pape Poulsen oplyser nu, at han vil orientere Folketinget om møder i Caribien i 2018
Søren Pape Poulsen udtaler, at han vil orientere Folketinget om ministermøder i Caribien. 
Søren Pape Poulsen udtaler, at han vil orientere Folketinget om ministermøder i Caribien.
 Foto: Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative, vil oplyse Folketinget om de møder, han holdt i Den Dominikanske Republik i 2018 med ministre fra landet.

Det oplyser han i en sms til Ritzau.

- Jeg ser frem til at give orienteringen, så også Folketinget kan høre, hvordan det hænger sammen, skriver Søren Pape.

- Jeg har nu i fire uger tilbudt udenrigsministeren nøjagtigt det samme, uden han har fundet tid til at invitere mig over. Jeg vil meget gerne give den orientering.

Meldingen kommer efter et flertal i Udenrigsudvalget bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og De Radikale mandag er blevet enig om en beretning, der opfordrer Søren Pape til at oplyse Folketinget om mødernes indhold.

Tidligere har udenrigsminister Jeppe Kofod (S) krævet en redegørelse fra Søren Pape. I den forbindelse har Pape inviteret ministeren til et møde.

Partiformanden har også beklaget, at møderne fandt sted uden inddragelse af den danske udenrigstjeneste.

- Men jeg finder det påfaldende, at Udenrigsministeriet ikke har fundet grund til at spørge mig om dette de seneste fire år, men det har Socialdemokratiet nu pludselig op til en valgkamp, lyder det videre fra Søren Pape.

Det er tidligere kommet frem i flere medier, at De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i sin tid som justitsminister holdt ministermøder med Den Dominikanske Republik uden om Udenrigsministeriet og uden at have været i kontakt med den lokale, danske ambassade.

På møderne i 2018 var også daværende socialminister, Mai Mercado (K), og daværende udlændinge- og integrationsminister fra Venstre, Inger Støjberg (DD), til stede.

Også de to opfordres til at oplyse Folketinget om møderne i beretningen.

Sponsoreret indhold