Nyheder4. oktober 2022

Søren Pape Poulsen om voldssag: Man ville jo være dum i hovedet

Søren Pape Poulsen nægter at være indblandet i eksmandens voldssag fra 2018
Søren Pape Poulsens eksmand Josue Medina Vasquez var involveret i en voldssag fra 2018.
Søren Pape Poulsens eksmand Josue Medina Vasquez var involveret i en voldssag fra 2018.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Da statsministerkandidat Søren Pape Poulsens daværende kæreste Josue Medina Vasquez blev overfaldet i byen for fire år siden, burde det være blevet klaret med en bøde til den slovakiske overfaldsmand.

I stedet blev manden fængslet og sigtet for en hadforbrydelse. Det er én af flere nye oplysninger, der er kommet frem i sagen, ifølge Politiken.

En række eksperter kalder hele håndteringen for højst usædvanlig.

Derudover skriver Ekstra Bladet, at Justitsministeriet hemmeligholder interne sms'er om sagen. Det har fået den kendte forsvarsadvokat Erbil Kaya til at kræve en undersøgelse af sagen over for mediet.

Men Søren Pape Poulsen selv nægter i et interview med Radio4 Morgen at have noget at gøre med forløbet, selv om han på det tidspunkt var politiets øverste chef som landets justitsminister.

– Jeg synes ikke, det har noget med mig at gøre. Hvis der er nogen, der har behandlet andre anderledes, end man skulle, så må man spørge Københavns Politi. Jeg har intet imod, hvis man vil lave undersøgelser.

– Så du har ikke forskelsbehandlet nogen her?

– Nej, er du vild? En minister ville jo være direkte dum i hovedet, hvis man tog et særhensyn til et familiemedlem. Det eneste, der var i hovedet på mig, var, at jeg var rystet. Hvis nogen mener, der er noget, så må man da undersøge det. Det har ikke noget med mig at gøre, siger Søren Pape Poulsen til Radio4.

Sponsoreret indhold