Nyheder16. august 2022

Søren Pape lægger sig i front foran Jakob Ellemann-Jensen

Der er en klar favorit i blå blok
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, meddelte i går på et pressemøde, at han stiller op som statsministerkandidat ved næste valg.
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, meddelte i går på et pressemøde, at han stiller op som statsministerkandidat ved næste valg.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Både Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil være landets næste statsminister. Men står det til vælgerne, så er den konservative formand en klar favorit.

Analysevirksomheden Moos-Bjerre A/S og dataleverandøren Norstat Danmark har lavet en ny meningsmåling, der viser, at den konservative formand, Søren Pape Poulsen, er den klart mest foretrukne statsministerkandidat i blå blok.

Et repræsentativt udsnit af vælgerne er blevet spurgt til, hvem af de to borgerlige statsministerkandidater, som de mener, vil være den bedste statsminister efter næste Folketingsvalg.

40 procent peger på Søren Pape Poulsen (K), mens Venstres Jakob Ellemann-Jensen blot får 15 procents tilslutning af de to.

De borgerlige vælgere er også blevet spurgt specifikt til deres foretrukne statsministerkandidat. Her svarer 53 procent, at Søren Pape Poulsen (K) vil være den bedste statsminister, mens kun 18 procent svarer Jakob Ellemann-Jensen (V).

Hos de Konservative glæder man sig over målingen:

– Det viser, at danskerne har rigtig høje tanker om Søren Pape både som menneske og som partiformand. Det har vi set i målinger tidligere. Men nu også som statsministerkandidat”, siger Mette Abildgaard, der er politisk ordfører for de konservative, til Reporterne på 24syv.

I Venstre mener man, at målingen i høj grad kan tilskrives, at Søren Pape er en kendt figur, og at Jakob Ellemann har brugt tid på at rydde op i partiet:

– Søren Pape har snart været partiformand i ti år, så mange danskere kender ham efterhånden godt. Det slår ud i den slags målinger. Jakob Ellemann-Jensen blev formand for Venstre midt i en masse bøvl og ballade.

– Han har brugt utrolig meget tid på først at skabe ro og dernæst genopbygge partiet. Det er gået godt, og nu er vi på den anden side. Venstre går frem i langt de fleste målinger og for nylig viste en måling i medierne, at danskerne mener, at Jakob Ellemann-Jensen er den næstmest troværdige partileder i Danmark.

– Så vi arbejder stenhårdt videre på at fremlægge politik, der gør en forskel for danskerne.” skriver partiets politiske ordfører, Sophie Løhde, i en sms til Reporterne på 24syv.

Sponsoreret indhold