Nyheder4. december 2014

Søren får ros af hele Danmark: Inviterede fremmede på juleaften

Nu kommer der op mod 75 fremmede til julemiddag hos forfatteren
Af af
Nu kommer der op mod 75 fremmede til julemiddag hos forfatteren
Nu kommer der op mod 75 fremmede til julemiddag hos forfatteren
 Foto: FacebookJulen er som bekendt hjerternes og familiernes fest, men for nogle er højtiden desværre forbundet med ensomhed. De har ingen at spise anden eller flæskestegen med, og dansen rundt om juletræet foregår mutters alene.

Og sådan skal det ikke være, tænkte forfatter Søren Lynge. Han inviterede derfor fremmede til juleaften på sin gård på sin Facebook-profil - og nu vælter det ind med ros (og invitationer) fra det meste af landet.

Nu har forfatteren så fundet frem til 75 personer, der alle kan komme forbi gården den 24. december og fejre jul.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/26e908c18abe4b74b6baef3c247554e6.jpgSøren Lynges invitation på Facebook - den får nu stor ros fra danskerne (Foto: Søren Lynge/Facebook)


- Jeg har fokuseret på dem, der ingen penge har. Og dem, der er ensomme, siger Søren Lynge til TV 2.

Det er knap en uge siden, at Søren Lynge smed den hjertevarme invitation på sin Facebook. Siden er invitationen delt mere end 8.900 gange, og folk fra nær og fjern har også udvist deres gavmildhed. Nogle har således tilbudt at donere både flæskesteg og andet godt, mens en anden via sit ingeniørfirma vil donere hele 5.000 kroner til offentligt transport til dem, der ikke selv har råd til at komme frem til Søren Lynges gård.

Men for de 75 deltagere koster juleaftenen hos Søren Lynge ingenting.

- Har du penge, kan du give lidt. Har du ingen, giver jeg, skriver Søren Lynge således i indbydelsen.

Den enorme opbakning og ros er kommet bag på den gavmilde forfatter:

- Jeg er helt overvældet af den opmærksom den har fået. Tænk at man kan give så lidt af sig selv og få så meget tilbage, siger Søren Lynge til TV 2.

Sponsoreret indhold