Nyheder16. november 2021

Snedig plan kan vælte ham i aften

Udskældt konservativ borgmester på Frederiksberg risikerer stadig at miste sin post, selvom der ikke bliver rødt flertal i kommunen i aften
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210921-120844-6-1920x1280we.jpg
 Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Han har formået at bringe 112 års konservativt styre i overhængende livsfare ved både at pleje sine egne økonomiske interesser og ved under valget at løbe væk fra et højt profileret DR-tv-program.

Så sent som på valgdagen har han også haft travlt med at komme væk fra pressen.

Derfor kommer det heller ikke som en stor overraskelse, hvis Frederiksbergs borgmester, Simon Aggensen (C), i aften må smide magten fra sig.

Og han skal ikke glæde sig for tidligt, hvis planerne om et rødt flertal i kommunen smuldrer.

Ifølge Politiken er den røde side af byrådssalen i den fine kommune nemlig parat til at forære magten til Venstres Jan E. Jørgensen.

Artiklen fortsætter under artiklen...

https://imgix.seoghoer.dk/20211101-110659-7-1920x1280we.jpg
 Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Er dette Frederiksbergs kommende borgmester? Det bliver vi klogere på i aften. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Vil fælde ham

De røde partier vil nemlig gøre alt for at fælde 34-årige Aggesen.

- Vi går benhårdt efter et nyt flertal, der vil lufte ud på borgmesterkontoret og stå i spidsen for en grøn omstilling og en progressiv retning.

- Får vi ikke flertallet, afviser vi ikke noget, siger Michael Vindfeldt, der er Socialdemokratiets spidskandidat, til Politiken.

Boliggevinst kan blive dyr

- 34-årige Simon Aggesen overtog i 2019 posten som borgmester, efter at hans partifælle Jørgen Glenthøj gik af efter eget ønske.

- Siden har Aggesen blandt andet været i fokus efter en særdeles lukrativ boligfinte, og flere andre politikere har altså meldt, at de går efter hans skalp.

Sponsoreret indhold