Nyheder 16. november 2021

Snedig plan kan vælte ham i aften

Udskældt konservativ borgmester på Frederiksberg risikerer stadig at miste sin post, selvom der ikke bliver rødt flertal i kommunen i aften
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Han har formået at bringe 112 års konservativt styre i overhængende livsfare ved både at pleje sine egne økonomiske interesser og ved under valget at løbe væk fra et højt profileret DR-tv-program.

Så sent som på valgdagen har han også haft travlt med at komme væk fra pressen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derfor kommer det heller ikke som en stor overraskelse, hvis Frederiksbergs borgmester, Simon Aggensen (C), i aften må smide magten fra sig.

Og han skal ikke glæde sig for tidligt, hvis planerne om et rødt flertal i kommunen smuldrer.

Ifølge Politiken er den røde side af byrådssalen i den fine kommune nemlig parat til at forære magten til Venstres Jan E. Jørgensen.

Artiklen fortsætter under artiklen...

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Er dette Frederiksbergs kommende borgmester? Det bliver vi klogere på i aften. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Vil fælde ham

De røde partier vil nemlig gøre alt for at fælde 34-årige Aggesen.

- Vi går benhårdt efter et nyt flertal, der vil lufte ud på borgmesterkontoret og stå i spidsen for en grøn omstilling og en progressiv retning.

- Får vi ikke flertallet, afviser vi ikke noget, siger Michael Vindfeldt, der er Socialdemokratiets spidskandidat, til Politiken.

Boliggevinst kan blive dyr

- 34-årige Simon Aggesen overtog i 2019 posten som borgmester, efter at hans partifælle Jørgen Glenthøj gik af efter eget ønske.

- Siden har Aggesen blandt andet været i fokus efter en særdeles lukrativ boligfinte, og flere andre politikere har altså meldt, at de går efter hans skalp.

Sponsoreret indhold