Nyheder18. januar 2022

Smuthul i coronapas – ministerie vil ikke skride ind

En kviktest kan gøre, at man ikke behøver at vente 11 dage på, at suspenderingen af ens coronapas ophører, efter man har været smittet med corona. Sundhedsministerien er opmærksom på smuthullet, men vil ikke rette op på det
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220116-121954-1-1920x1280we.jpg
 Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Har du været smittet med corona, er du sikkert klar over, at du bliver nægtet adgang til diverse beværtninger samt andre steder, hvor det kræver et gyldigt coronapas.

Der går nemlig 11 dage, fra du har fået en positiv PCR-test, til at du igen kan bruge dit coronapas og vise, at du er vaccineret, immun eller testet.

Men er du godt træt af at sidde derhjemme foran fjernsynet og savner at gå på restaurant, i biografen eller få en stor fadøl på den lokale, så er der faktisk en måde at gøre det på, uden du behøver at vente på, at suspenderingen af dit coronapas ophører.

Et smuthul, kan man kalde det, som Sundhedsministeriet er klar over, men ikke vil gøre noget yderligere for at bekæmpe.

Kviktest er indgangsbilletten

Selvom anbefalingen lyder på, at man ikke behøver at lade sig teste i op til 12 uger, efter du er testet på positiv for corona, kan kviktesten være din indgangsbillet til igen at bevæge dig ud i det offentlige rum.

For tager du en kviktest indenfor de 11 dage, hvor dit coronapas er suspenderet, kan der være en chance for, at den er negativ.

Testsvaret vil dog ikke være at finde i coronapas-appen eller MinSundhed, da funktionerne herinde er suspenderet på grund af dit positive PCR-testsvar.

Men testsvaret fra kviktesten bliver sendt på en SMS, og herefter kan svaret downloades til din mobil ved hjælp af et screenshot.

Sundhedsministeriet vil ikke rette op

I en mail til SE og HØR skriver Sundhedsministeriet omkring smuthullet:

”Sundhedsministeriet er opmærksomme på, at det er muligt at fremvise dokumentation for en negativ kviktest som coronapas i perioden efter en positiv PCR-test.”

Ifølge ministeriet er der en grund til, at dette er muligt.

”Muligheden for at bruge dokumentation for negativ kviktest skyldes blandt andet hensynet til de ikke-digitale borgere, der skal have mulighed for at vise gyldigt coronapas uden brug af coronapas-appen.”

Selvom man altså er opmærksom på det her smuthul, er det ikke noget, der bliver rettet op på.

”Indførelsen af coronapas er en smittedæmpende foranstaltning, men ikke en 100 procent garanti for, at man ikke kommer i nærheden af personer, der kan smitte", lyder det i et skriftligt svar til SE og HØR.

Sponsoreret indhold