Nyheder20. juli 2023

Smukfest vil hjælpe de trængende: Deler tamponer og bind ud

Der bliver ikke opsat automater, men der kan fås bind og tamponer, hvis man henvender sig til personalet på Smukfest
Tamponer
Der bliver ikke gratis tamponer og bind til kvinder på årets Smukfest.
 Foto: Scanpix Denmark

Smukfest kommer ikke til at stille automater op med gratis tamponer og bind, når festivalen i Skanderborg løber af stablen i den første uge af august.

Det oplyser festivalen i et skriftligt svar.

- Men ingen kvinder skal selvfølgelig have ødelagt en festivaldag i skoven med uventet blødning, og vi hjælper altid vores gæster så godt som muligt, siger HR-chef, Trine Teglhus, i svaret.

Derfor kan man henvende sig flere steder på pladsen, hvis man er i knibe.

- Man kan derfor henvende sig og få en gratis tampon eller et bind i en af de tre Smukshopper på pladsen eller i Skovskadestuen – sidstnævnte stopper enhver blødning, oplyser Trine Teglhus.

Onsdag meddelte den fynske festival Hansted Live, at festivalen ville sørge for gratis bind og tamponer til gæster, når begivenheden finder sted torsdag, fredag og lørdag næste uge.

På festivalens Facebook-side lød det, at festivalen var "sindssygt stolte over at være forgangsbillede for så vigtigt et tiltag".

- Vi håber, at vi kan samle vigtig erfaring, som vores venner i festivalbranchen kan drage nytte af og forhåbentlig dermed kan ride med på samme bølge i fremtiden, sagde festivalchefen, Lars S. Aagaard til TV 2 Fyn onsdag aften.

Initiativet skal sikre, at kvinder føler sig mere trygge og tilpas under festival.

Folkene bag sagde selv til det fynske medie, at de bliver den første danske festival med et tilbud om gratis bind og tamponer.

Hansted Live samarbejder med Svendborg Event, som også er glade for initiativet.

Til TV 2 Fyn sagde eventchef i Svendborg Event Anja Haas, at det skal være "lige så naturligt at få sine hygiejneprodukter, som at der er toiletpapir på toiletterne".

Tilbuddet til gæsterne leveres af den svenske virksomhed Herbox. Rundt omkring på festivalområdet bliver det muligt at få et bind eller en tampon fra en automat.

Det fremgår ikke, hvor meget tilbuddet koster Hansted Live.

Tiltaget på den fynske festival følger et initiativ fra Næstved Arena, der for nylig meddelte, at de som det første spillested i landet vil tilbyde de samme hygiejneartikler gratis.

Sponsoreret indhold