Nyheder5. februar 2024

Smertestillende stikpiller til børn er tilbage på hylderne

Siden efteråret har der været forsyningsproblemer med paracetamol i stikpiller.
Nu er der godt nyt til børnefamilierne. 
Nu er der godt nyt til børnefamilierne.
 Foto: Ritzau Scanpix

Alt tyder på, at Lægemiddelstyrelsen har fået bugt med forsyningsproblemerne med den smertestillende medicin paracetamol i stikpiller, som primært bliver brugt til børn.

Stikpillerne kan igen købes i kiosker og supermarkeder ligesom al anden almindelig medicin, der ikke kræver recept.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse, i forbindelse med at forsyningssituationen igen er stabiliseret, og apoteksforbeholdet dermed kan fjernes.

- Det er vi glade for, for det gør jo situationen meget nemmere for de forældre, der har brug for medicinen til deres små børn, siger sektionsleder Mette Veje fra Lægemiddelstyrelsen i meddelelsen.

Der kan formentlig gå et par dage, før medicinen er helt tilbage på hylderne, da det tager tid at bestille nye pakker hjem og få sat dem op, oplyser Mette Veje.

Medicinen har en i periode været receptpligtig, og det har kun været muligt at købe på apoteket på grund af forsyningsproblemer.

Den 22. januar blev receptpligten dog fjernet, da størstedelen af forsyningsproblemerne på daværende tidspunkt allerede var imødekommet.

Det skyldtes, at pillerne igen var kommet på lager, og at der derfor ikke var brug for at begrænse salget af piller med en styrke på 125 milligram paracetamol.

Helt præcist var der leveret 42.500 pakninger fra en norsk leverandør, som skulle kunne dække den umiddelbare efterspørgsel.

Inden da havde danske apoteker allerede fået pakninger fra Tyskland. Det var dog midlertidigt ikke nok til at hæve receptpligten på daværende tidspunkt.

Pakningerne, som nu kommer til salg i detailhandlen, vil være på dansk, mens det på apoteket vil være muligt at få både danske og norske pakninger.

De smertestillende stikpiller bliver primært anvendt til mindre børn, der har svært ved at synke smertestillende i flydende form eller som tabletter.

Sponsoreret indhold