Nyheder2. maj 2022

Sluttidspunkt for NemID bliver rykket

Sluttidspunktet for overgangen til MitID udskydes til 31. oktober 2022. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nemid-noegleapp_preview.jpg
 Arkivfoto

Presset på Borgerservice i en række kommuner betyder, at sluttidspunktet for overgangen til MitID nu skubbes fire måneder.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, som er partnerskabet bag MitID, i en pressemeddelelse.

De cirka fem millioner danskere, der skal have MitID, skal nu have skiftet fra NemID til MitID senest 31. oktober i år og ikke 30. juni.

Skiftet til MitID sker, blandt andet fordi nøglekortet til NemID ikke længere lever op til europæiske sikkerhedskrav. Det forklarer digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen.

- Det er vigtigt at få udfaset nøglekortet, fordi det ikke lever op til betalingslovens krav om stærk kundeautentifikation. Og grunden til det er, at det kan kopieres, siger han.

Derfor kan nøglekortet som udgangspunkt ikke bruges mere i banken fra 30. juni, heller ikke selv om fristen bliver flyttet fire måneder.

Men hvis man stadig mangler sit MitID 1. juli, skal man ikke være bekymret for, at man ikke kan få adgang til sin bank.

Det vil også fortsat være muligt for den begrænsede gruppe med et særligt behov at bruge nøglekort frem til skiftet ved udgangen af oktober.

- Men vi skal have begrænset det til det absolut mindst mulige og nødvendige, siger Michael Busk-Jepsen.

Derfor opfordrer Finans Danmark også i pressemeddelelsen til, at de, der ikke har skiftet endnu, bruger NemID-appen og ikke nøglekortet.

Sponsoreret indhold