Nyheder20. marts 2024

Slut med at suge: New Zealand forbyder salg af e-cigaretter til unge under 18 år

E-cigaretter er i disse år et omdiskuteret emne i Danmark. Sådan er det også i New Zealand, hvor det nu skal koste dyrt at sælge til personer under 18 år
Det kommer til at koste en butik i New Zealand en bøde på 415.000 kroner, hvis de bliver taget i at sælge e-cigaretter til unge under 18 år.
Det kommer til at koste en butik i New Zealand en bøde på 415.000 kroner, hvis de bliver taget i at sælge e-cigaretter til unge under 18 år.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Forskere advarer: E-cigaretter ikke et sundere alternativ

Du skal være 18 år gammel, hvis du vil købe cigaretter eller e-cigaretter uden smag i Danmark.

De ulovlige e-cigaretter med sødesmag, også kaldet puff bars, er – desværre – blevet så stort et hit i Danmark, at det sidste år kom frem, at piger ned til 6. klasse skaffer puff bars gennem seksuelle ydelser.

Det er heller ikke længe siden, at det kom frem, at der i nogle af e-cigaretterne med sødesmag er blevet tilsat narkotika.

Og det er ikke kun i Danmark, at man kæmper en kamp mod det ulovlige salg.

Onsdag er der nemlig landet en ny lov i New Zealand, som forbyder salg af e-cigaretter – eller vapes – til unge under 18 år.

Det skriver AP.

Skulle en butik alligevel sælge e-cigaretter til unge – og blive taget for det – kan de se frem til en bøde på 100.000 newzealandske dollars.

Det er knap 415.000 kroner.

Hvis man er under aldersgrænsen og overtræder loven koster det 4000 kroner i bøde.

New Zealands sundhedsminister, Casey Costello, mener, at e-cigaretter kan være nøglen til et rygestop.

Derfor synes Costello også, at e-cigaretterne skal være tilgængelige for dem, som kan have brug for dem.

Rygestop er også nøgleordet, da Casey Costello ikke mener, at unge, som ikke er begyndt at ryge, skal fristes til et forbrug af både cigaretter og e-cigaretter.

Sponsoreret indhold