Nyheder16. august 2023

Slut med skolemælk: En æra er forbi

Københavnske børn får ikke længere muligheden for at få mælkeskæg i skoletiden
BØRN OG MÆLK.
Skolemælk har i mange år været en fast del af hverdagen for elever i folkeskolen.
 Foto: Scanpix Danmark

Landets børn er endelig vendt tilbage til den vante hverdag i folkeskolen, men for nogle børn er alt ikke helt, som det plejer.

I Københavns Kommune er det nemlig ikke længere muligt at være en del af skolemælksordningen, fordi den er blevet sparet væk.

Besparelsen giver kommunen 1,5 millioner ekstra, som ellers blev brugt på at fordele mælken i klassetasker.

I stedet kunne skolerne vælge selv at betale for fordelingen af mælk, skriver Ekstra Bladet.

- Det er ikke vores opfattelse, at skolerne har været utilfredse. Det er kun, fordi de har fået at vide, at de skulle stoppe. Det er selvfølgelig op til skolebestyrelserne, men de er jo pressede på økonomien og må kigge på selv de mindste ting, siger Pia Damgaard Beck fra Mejeriforeningen til mediet.

56 kommuneskoler i København har stoppet samarbejdet, mens fem har fortsat. Man kan stadig få skolemælk på privat-og friskoler.

Københavns Kommune meddelte allerede i maj 2022, at det skulle være slut med skolemælk, og nu er spareøvelsen altså trådt i kraft.

- Vi skulle finde nogle penge, og forslaget var det, vi bedst kunne leve med, lød det fra Emil Sloth Andersen, der dengang var børne- og ungdomsordfører for Radikale Venstre, efter et møde i børne- og ungeudvalget i 2022.

Sponsoreret indhold